Cariera Consultanta

Ce este un Web CV?

Ce este un Web CV?Tot mai prezente in mediul online au inceput sa fie in ultima vreme si asa-numitele CV-uri tip pagina web, necesare in special persoanelor care ofera servicii in regim online fie ei freelanceri sau persoane fizice reprezentand companii importante din economia romaneasca si cea internationala.

Un Web CV se poate dovedi deosebit de util si la un interviu clasic pentru angajare, noi putand sa trimitem anagajatorul catre adresa de Internet unde ne-am postat datele noastre profesionale. CV-urile web sunt accesibile 24/24h si pot fi tranformate in prezentari profesionale de mare efect daca ne pricepem putin la web design si avem cu adevarat o buna experienta in munca.

La momentul actual angajatorii din Romania nu sunt prea deschisi catre aceste pagini web de prezentare in plan profesional deoarece inca nu a devenit o practica des folosita la angajare in mediul economic din tara. Peste hotare insa cam acesta este trendul viitorului si probabil ca si la noi va fi preluata cu timpul moda CV-ului tip pagina de Internet.

Bineinteles ca un astfel de CV online nu va consta in doar o singura pagina, asa cum se intampla in cazul CV-urilor traditionale, listate pe hartie, ci este vorba despre un adevarat website care sa poata functiona atat ca CV cat si ca prezentare profesionala. CV-ul propriu-zis ar trebui sa fie disponibil si pentru download sau printare in eventualitatea in care angajatorii potentiali vor dori sa faca acest lucru, iar confidentialitatea datelor personale poate fi protejata prin elemente de siguranta suplimentara, unele informatii putand fi revelate doar angajatorilor si ferite altfel de ochiul public.

Este o modalitate foarte eficienta si moderna de realizare a unei prezentari profesionale complete, iar persoanele cu initiativa isi pot face in cadrul aceluiasi website atat pagini cu date pentru angajare cat si pagini unde sa ofere servicii specifice cu pregatirea si experienta lor profesionala. Alaturi de acestea pot aparea si imagini revelatoare pentru situatia noastra profesionala sau scurte fisiere video de interes fie pentru angajator, fie pentru cei care ne solicita serviciile.

CV-urile tip pagina web nu sunt insa simplu de realizat fiind nevoie de ceva cunostinte de web design, dar si de investitii de nivel moderat pentru mentinerea sitului nostru in mediul online 24/24h. Beneficiile sunt insa maxime si, suplimentar, in acest mod poti fi introdus preferential si in baza de date a unor portaluri web care se ocupa cu plasarea fortei de munca.

Web CV-urile sunt o modalitate foarte moderna de prezentare profesionala si este de sperat ca vor prinde bine si in Romania unde angajatorii au dat semne si in trecut ca nu se tem de schimbare si ca isi doresc sa tina pasul cu toate metodele noi folosite la angajare. Atentie marita trebuie totusi acordata la protejarea datelor personale deoarece exista si multe persoane in mediul online care vor profita fara scrupule de aceste informatii folosindu-le in scopuri ilegale pentru propriile lor interese.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu