Cariera Consultanta

Ce categorii de varsta sunt interesate de un loc de munca part time

Ce categorii de varsta sunt interesate de un loc de munca part timeLocurile de munca part time se adreseaza de regula persoanelor care doresc sa isi completeze veniturile sau celor care isi reiau activitatea profesionala, dar pot fi de bun augur si pentru persoanele care cauta sa se reorienteze profesional.

Intrucat si piata joburilor part time este foarte competitiva, aplicantii pentru un astfel de loc de munca au nevoie de aptitudini profesionale serioase pentru a obtine postul dorit. De aceea, o listare a punctelor tari ale candidatului d.p.v. profesional este primul pas de facut atunci cand te orientezi catre un loc de munca part time.

Locurile de munca part time sunt de regula destul de bine platite, iar cei care cauta un astfel de job e bine sa nu se multumeasca cu putin si sa cerceteze in amanunt politica de salarizare a companiei cu care doresc sa colaboreze.

Tinerii absolventi sau studentii sunt una dintre cele mai expuse categorii profesionale care sa aiba de pierdut prin implicarea intr-un job part time si ei au nevoie de consiliere avizata pentru a isi gasi totusi un loc de munca serios.

Unii tineri resimt o presiune suplimentara atunci cand negociaza pentru obtinerea unui job part time, dar nu e deloc bine sa cedeze acestei presiuni ci, dimpotriva, ei trebuie sa isi urmeze instinctele si sa aleaga doar jobul care li se potriveste mai bine.

La polul opus tinerilor se afla persoanele pensionate sau cei care au o varsta prea inaintata pentru a obtine usor un loc de munca cu norma intreaga. Si pentru acestia, exista riscuri, ei trebuind de multe ori sa isi dezvolte noi abilitati profesionale sau chiar sa se recalifice pentru a avea succes.

Cel mai bine pe piata locurilor de munca part time se descurca profesionistii activi, cu experienta, care stiu sa isi vanda abilitatile profesionale si care pot oferi randament maxim chiar si in cazul unei activitati part time.

O alta categorie de profesionisti care fac bine fata unui job part time sunt persoanele care se intorc la munca dupa o absenta oarecare, acestia avand nevoie de o perioada de acomodare mai inainte de a isi asuma responsabilitatile unui job cu norma intreaga.

Pe piata locurilor de munca exista si o oferta cu asa-numite locuri de munca de sezon care nu sunt tehnic joburi part time. In aceasta situatie, dezavantajele depasesc deseori avantajele in plan profesional si financiar, iar cei care merg la munca in aceste conditii trebuie sa stie exact la ce sa se astepte.

Locurile de munca part time sunt un segment de baza de pe piata locurilor de munca, tot mai multe companii apeland si la aceasta formula, mai ieftina si mai rentabila pentru activitatea lor.

Oferta de locuri de munca part time este destul de consistenta, iar cei care isi doresc sa lucreze si sub aceasta formula nu trebuie decat sa investeasca timp si rabdare pentru a obtine o pozitie multumitoare in cadrul unei companii.

In cele mai multe cazuri, un loc de munca part time iti aduce in timp o pozitie cu norma intreaga, de aceea fiind convenabil sa te orientezi si catre aceasta oferta pentru ca nu ai nimic de pierdut daca esti cu adevarat un bun profesionist. A se acorda totusi atentie marita la negocierea conditiilor de munca, nu putini angajatori profitand grosolan de profesionistii care isi doresc un loc de munca part time in cadrul unei companii oarecare.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu