Cariera Lifestyle

Cariera si calculatorul


Se spunea nu demult ca poti fi considerat analfabet si daca iti lipsesc abilitatile de lucru cu calculatorul nu doar daca nu poti citi sau scrie. In prezent este un fapt dovedit ca lucrul cu calculatorul poate aduce un plus binevenit la angajare aceasta insusire profesionala fiind considerata ca esentiala printre celelalte calitati pe care le presupune mai orice job de pe piata locurilor de munca.

Daca ar fi vorba doar de simpla folosire a Internetului pentru documentare si a serviciilor de email si tot inseamna ca posezi cunostinte minime de lucru cu calculatorul ce sa mai zici atunci cand ti se cere sa lucrezi cu o baza de date a firmei unde vei activa sau cu un soft de o importanta vitala pentru activitatea firmei. Pe langa acestea mai toti angajatorii vor cere si minime cunostinte de hardware care sa ajute la buna intretinere a calculatorului sau a masinii electronice fara pagube sau manipulari neadecvate.

Utilizatorii mai vechi de calculator vor trebui si acestia sa tina seama de niste reguli pentru a ramane la zi cu noutatile din domeniul vast al IT si pentru a-si imbunatati incontinuu abilitatile de lucru cu calculatorul. Printre acestea putem enumera:

– Chiar daca lucrati de ceva vreme pe un dispozitiv electronic performant nu e deloc rau sa studiati in amanunt manualul tehnic si tutorialele pentru programele de soft de baza pentru ca astfel veti castiga un plus fata de colegii dumneavoastra intelegand si punand in aplicare tehnici si cai de lucru superioare si care presupun si o crestere a randamentului prin reducerea timpilor morti;

– Daca vi se ofera sansa urmarii unor cursuri intensive de calculator atunci nu ezitati sa profitati de acest lucru si chiar si atunci cand este nevoie sa faceti voi aceasta investitie tot va merita si nici nu va dura mai mult de cateva ore saptamanal care pot insa oferi niste acreditari profesionale esentiale pentru cursul ascendent al carierei dumneavoastra;

– In cazul in care activitatea la firma unde lucrati nu va aduce nici satisfactii multumitoare nici un venit bun atunci printre alte masuri puteti lua in considerare si posibilitatea recalificarii profesionale inclusiv prin insusirea unor cunostinte temeinice de operare PC unde putem aminti: cunostinte de web design, marketing asistat de calculator, contabilitate, operare baze de date, etc.

Foarte la indemana vor fi toate demersurile de imbunatatire a abilitatilor de operare a unui calculator daca veti achizitiona la un pret mic si propriul dumneavoastra PC, nu neaparat performant insa functional la niste cote multumitoare si care, echipat cu o buna conexiune Internet, va poate deschide niste orizonturi de neconceput in etapele anterioare ale carierei dumneavoastra profesionale. Lucrand zi de zi la calculator veti descoperi cu surprindere ca ati reusit sa deprindeti niste bune abilitati in scurta vreme si aproape fara a va da seama de acest lucru. Nu ezitati deci sa respectati regulile enumerate anterior intrucat o cariera de succes va cere intotdeauna si bune cunostinte de operare PC.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu