Cariera Lifestyle

Femeie + tinerete = combinatia nefasta pentru a gasi un job?


Femeile din IT sunt mai prost platite decat barbatii

Aproape jumatate dintre femeile care lucreaza in domeniul IT sunt de parare ca salariilor lor sunt considerabil mai mici decat ale colegilor lor. Acest lucru, se pare, se intampla nu din cauza unei performante profesionale mai slabe din partea angajatelor, ci din cauza existentei unui fenomen de discreditare si discriminare.

In timp ce barbatii nu se confrunta cu aceste probleme, angajatele din domeniul IT se gasesc des in ipostaza de a cere o noua majorare salariala si recunoasterea meritelor, chiar daca aceste lucruri ar trebui facute chiar de managerii companiilor. Majoritatea firmelor de IT nu recunosc existenta acestor probleme, insa statisticile arata o cu totul alta poveste si, cu siguranta, lipsa de motivare a unor angajati nu poate sa duca decat la o mai slaba productivitate a companiei.

Tanar sau varstnic?

Se stie faptul ca angajatorii cauta, de cele mai multe ori, personal tanar, in ideea de a aduce mai multa spontaneitate, originalitate si productivitate companiei.

Cu toate acestea, tot mai multi manageri se plang de modul deloc profesional in care isi trateaza tinerii angajati job-urile, insa rapoarte tot mai incurajatoare apar in privinta angajatilor mai in varsta: acestia, beneficiind de o mai mare experienta profesionala si cautand mai mult o stabilitate atat economica cat si in ceea ce priveste locul de munca, tind sa se implice chiar mai multe decat tinerii in activitatile companiei.

Chiar daca, uneori, metodele folosite de acestia par mai invechite, sunt macar verificate si duc, cu siguranta, la rezolvarea problemelor aparute. Daca un angajat tanar va pleca imediat la o companie mai profitabila pentru el, unul mai in varsta va trata problema mult mai matur, gandidu-se la vechimea in cadrul firmei, renumele dobandit acolo si chiar obisnuinta.

Alin Iosub

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu