Lifestyle Sport

Calendarul Sports Illustrated


Sports IllustratedBinecunoscuta publicatie "Sports Illustrated" publica anual un supliment exotic de tip calendar Playboy unde apar modele celebre purtand costume de baie sexi in diferite locatii de pe mapamond. Suplimentul se numeste "The Sports Illustrated Swimsuit Issue", iar modelele care apar aici sunt considerate printre cele mai bune din lume gratie si acestui fapt, al publicarii fotografiei lor in calendarul Sports Illustrated.

Calendarul Sports Illustrated este publicat de obicei la inceputul anului, in luna februarie, sau ceva mai tarziu fiind celebru pentru faptul ca a reusit sa faca faimoasa pereche de bikini ceea ce este azi. Lansata inca din 1964 publicatia a rezistat testului timpului devenind una dintre cele mai celebre reviste de profil din intreaga lume. Modele celebre precum Paulina Porizkova, Cheryl Tiegs, Christie Brinkley, Rachel Hunter, Elle Macpherson, Valeria Mazza, Heidi Klum sau Tyra Banks au figurat pe coperta Calendarului Sports Illustrated in timp ce altele, desi celebre, nu au reusit decat sa ajunga printre paginile sale, dar nu si pe coperta. Aici pot fi amintite frumuseti ale lumii modei precum Angie Everhart, Cindy Crawford, Stephanie Seymour si Naomi Campbell.

Din 2007 Calendarul Sports Illustrated a reusit sa patrunda si in China unde parea aproape imposibil ca va ajunge vreodata. Acest lucru se datoreaza in mare masura aspectului moral al problemei, unele persoane, inclusiv din tarile foarte libertine, considerand ca este vorba despre o prezentare a trupului femeii intr-un mod mult prea comercial si refuzand sa accepte Calendarul Sports Illustrated ca una dintre publicatiile respectabile ale lumii civilizate. Pe langa modele celebre din lumea modei internationale pe coperta revistei apar de multe ori, asa cum era de asteptat, si sportive foarte cunoscute care se remarca si printr-o frumusete aparte. Printre ele putem aminti pe Anna Kournikova, Serena Williams, Steffi Graf, Ekaterina Gordeeva, Amanda Beard, Jennie Finch si multe altele.

Anul 2006 a fost nu anul modei sau al sportivelor ci acela al muzicii atunci fiind prezentate fotografii ale cunoscutei artiste Beyoncé, castigatoare a 10 premii Grammy. Ea este si prima cantareata care avea sa apara pe coperta Calendarului Sports Illustrated. Time Warner este trustul care se ocupa cu publicarea "The Sports Illustrated Swimsuit Issue" si acestia au o politica atat de stricta fata de preferintele publicului incat uneori aleg sa nu trimita aceasta editie speciala a "Sports Illustrated" catre multi dintre abonatii fideli tocmai pentru a nu-i ofensa in vreun fel cu imagini ale femeilor frumoase in costum de baie intelegand astfel sa isi respecte publicul-tinta si sa trimita calendarul doar acelor abonati care doresc in mod expres sa il primeasca.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu