Lifestyle Muzica si vedete

Bob Dylan este onorat de Casa Alba cu cea mai inalta distinctie a Americii

Bob Dylan este onorat de Casa Alba cu cea mai inalta distinctie a AmericiiIn prezent in varsta de 71 de ani si cunoscut publicului larg ca o adevarata legenda a muzicii americane si internationale, cantaretul si compozitorul Bob Dylan a fost onorat pe 29 Mai, anul acesta, cu cea mai inalta distinctie din SUA, Medalia Prezidentiala a Libertatii.

Alaturi de alte 13 personalitati ale Statelor Unite, Bob Dylan a primit din partea presedintelui american Barack Obama onoruri si multumiri oficiale pentru contributia sa insemnata la imbogatirea si promovarea culturii americane in intreaga lume.

Medalia Prezidentiala a Libertatii este doar unul dintre nenumaratele premii obtinute de Bob Dylan de-a lungul prestigioasei sale cariere artistice, cantaretul castigand nu mai putin de 11 premii Grammy, un premiu Oscar si un premiu Golden Globe, ca sa le numim pe cele mai importante.

Nascut in 1941 in Duluth, Minnesota si provenind dintr-o familie de evrei ucrainieni si lituanieni care au emigrat in Statele Unite pentru a scapa de antisemitismul violent din acele vremuri, Bob Dylan a avut parte de o copilarie tihnita, marcata puternic de muzica blues si country pe care o asculta cu multa placere la radio.

Inca din liceu se antreneaza in proiecte muzicale diverse, formand mai multe trupe de rock and roll, unele de mare succes la publicul spectator. Incepand cu 1959, cand se inscrie la Universitatea Minnesota, Bob Dylan se va orienta insa definitiv inspre muzica folk, ramanandu-i apoi fidel vreme de peste 5 decade si creandu-si imaginea sa artistica binecunoscuta noua si in prezent.

In 1961, Bob Dylan se muta la New York, aici cunoscand pe deplin consacrarea sa ca muzician si compozitor si incepand sa devina din ce in ce mai faimos si peste hotare gratie promovarii inteligente de care s-a bucurat de-a lungul vremii.

Pe total, discografia sa include 34 de albume de studio, 13 albume live si 14 albume compilate, alaturi de acestea cantaretul putandu-se lauda si cu nenumarate hituri video precum si aparitii notabile in filme de mare succes la publicul larg.

In planul vietii de familie, Bob Dylan a cunoscut de asemenea implinirea, el fiind casatorit inca din 1965 cu Sara Lownds impreuna cu care a avut nu mai putin de 4 copii, Jesse, Anna Lea, Samuel si Jakob precum si o fetita provenita din casatoria anterioara a Sarei Lownds. Cuplul a divortat din pacate in 1977, dar cei 5 copii s-au dovedit toti a fi binecuvantati, ei fiind in prezent persoane realizate si foarte cunoscute in America si recunoscatori pentru aceasta ambilor lor parinti.

Din 1986, artistul se recasatoreste cu partenera sa de turnee, Carolyn Dennis, cu care va avea o fetita, Desiree Gabrielle Dennis-Dylan, dar de care se va desparti in 1992. In prezent, Bob Dylan locuieste in exotica localitate Malibu din Caifornia si este mandrul bunic a nu mai putin de 11 nepotei, pe care ii iubeste la nebunie.

In plan artistic, Bob Dylan ne lasa o mostenire foarte importanta, multi dintre cantaretii celebri ai zilelor noastre inspirandu-se din muzica sa. Comparat adesea cu marele Elvis Presley pentru influenta pe care a avut-o de-a lungul timpului in plan cultural si muzical, Bob Dylan ramane una dintre figurile marcante ale secolului trecut, el continuand sa concerteze si in prezent, la varsta de 71 de ani, si avand inca nenumarati fani pe toate continentele globului.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu