Animale de companie Lifestyle

Masuri preventive pentru sanatatea patrupedelor pe timp de vara

Masuri preventive pentru sanatatea patrupedelor pe timp de varaOdata cu anotimpul cald, se schimba usor si specificul bolilor care pot ameninta sanatatea unui animal de companie, acum fiind mai frecvente problemele legate de expunerea la temperaturi ridicate si dezhidratare decat cele prezente in alte anotimpuri.

Veterinarii ne recomanda din acest motiv sa acordam mai multa atentie pe viitor masurilor preventive de sanatate acordate animalelor noastre de companie, unele dintre acestea fiind bicunoscute tuturor, iar altele meritand atentie suplimentara pentru a oferi patrupedului nostru toata ingrijirea de care are nevoie.

1. Hidratarea este obligatorie peste zi, pe timp de vara, atat la om cat si la animale, iar daca prietenul nostru necuvantator nu pare sa fie atras de apa va fi mai mereu deoarece apa oferita nu este suficient de proaspata sau animalul are deja niste probleme de sanatate si trebuie dus urgent la veterinar.

2. Crema de soare este adresata si animalelor de companie si nu doar noua, oamenilor, iar patrupedele vor beneficia din plin pe timp de vara de acest produs de uz veterinar care sa va fie recomandat de medicul vostru.

3. Gratie serviciilor de calitate pentru ingrijirea animalelor de companie, in prezent se pot oferi mai multe tratamente utile care sa poata creste calitatea vietii, iar tunsul si masajul sunt doar doua dintre acestea, foarte cautate pe timp de vara. Suplimentar, cate o baita aplicata nu prea des peste luna va schimba in bine dispozitia animalului vostru preferat.

4. Vara, perierea si ingrijirea atenta a blanii, urechilor si altor zone ale corpului animalului de companie este esentiala pentru intretinerea sanatatii la un nivel optim, asemenea activitati putand fi indeplinite la fel de usor acasa ca si la un salon adresat animalelor de companie.

5. In sfarsit, mentinerea igienei in spatiul de locuit precum si luarea unor masuri pentru indepartarea insectelor, a agentilor de poluare si a altor amenintari la sanatatea animalului fac parte dintre masurile preventive pe timp de vara care pot elimina multe dintre riscurile care ameninta sanatatea animalului vostru de companie.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu