Lifestyle Sport

Avantajele mersului pe bicicletă

Avantajele mersului pe bicicletă

Primăvara a venit, soarele ne bucură cu prezenţa sa, şi după  o iarnă  grea, în care sportul nu a fost prioritar, este timpul pentru  mişcare.
Pe lângă alergat, practicarea unor diverse sporturi, avem şi varianta mersului pe bicicletă.  Există un mit, conform căruia, mersul pe bicicletă te întinereşte cu 10 ani. Avantajele oferite de această activitate ne fac să dăm crezare mitului.
Mersul pe bicicletă previne bolile de inimă, aşadar, pedalând protejăm şi inima. În acelaşi timp, stimulează metabolismul şi este extrem de eficient într-o dietă. Pe lângă  aceste avantaje se mai numără faptul că reduce stresul, aspect important intr-un secol marcat  de stres. Mersul pe bicicletă  relaxează,  invigorează, îmbunătăţeşte coordonarea: implicând întregul corp, te obligă să-ţi coordonezi braţele cu picioarele şi corpul cu ochii în permanenţă.
Multe  pareri spun că această activitate,  ar “lucra” doar muşchii picioarelor însă nu este adevărat. Pedalatul tonifică abdomenul, coapsele, musculatura picioarelor şi a braţelor, fesierii, adică pune la treabă aproape toţi muşchii importanţi ai corpului.
Într-o ora de pedalat ardem aproximativ  300 kcal,  iar practicat cu regularitate ne scapă, într-un an, de aproape 5 kg.
Mersul pe bicicleta este mai eficient şi mai sănătos decât alergatul, deoarece nu îţi forţează articulaţiile şi plămânii, iar din punct de vedere al kcal, o oră  placută şi relaxantă de mers pe bicicletă  echivalează cu jumătate de oră de alergat.

Aşadar, nu ne rămâne decât să găsim bicicleta potrivită şi să ne bucurăm de avantajele oferite.
 
 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu