Lifestyle Sarbatori si traditii

Calvarul de a fi femeie

Calvarul de a fi  femeieIn anul 2013, in timpul unor campanii globale, a unor miscari feministe importante,  inca asistam la scene de groaza. Desi tarile arabe sunt cunoscute pentru radicalitatea comportamentala in privinta femeilor,  pedesele si regulile lor sunt inumane.

In Bangladesh, o tanara de 14 ani a fost biciuita de 80 de ori pentru ca a fost banuita ca ar fi avut  o relatie cu un barbat insurat. Desi nu au existat dovezi ci doar acuzatii transmise prin viu grai, 4 barbati, din care unul este capul organizatiei religioase, au  hotarat ca cea mai buna si morala actiune este sa o lovesca pana trece in nefiinta.

Desi autoritatile au fost sesizate in legatura cu cruzimea comisa, acestia nu pot lua masuri. Legea Sharia este cea care se aplica in acest stat si este respectata cu sfintenie.  Femeile sunt doar material didactic, fara opinii, fara viziuni. Sunt un „model” folosit de barbatii ce inca nu pot concepe ca femeile sunt fiinte umane, sunt suflete, care nu isi doresc o viata marcata de bestialitate.
Dupa moartea profetului, Califii din dinastia Ummayazilor legea Sharia a fost adaptata la noile circumstante din imperiul islamic.  Deoarece acest imperiu ajunsese sa cuprinda teritorii vaste in afara peninsulei arabice, elemente din legea greca, iudaica, crestina si persana sunt incorporate in Sharia.
 Dupa aceasta lege  oamenii din acele locuri inca isi ghideaza actiunile, faptele. Nu se gandesc o secunda si nu constientizeaza  primivitivismul si instinctul animalic pe care il manifesta zilnic.
Pentru a vota petitia ce ajuta femeile sa nu mai fie captive in calvarul zilnic puteti semna aici : http://avaaz.org/en/
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu