Lifestyle Timp liber

Autenticitate si intrebari..

Autenticitate si intrebari..A fi autentic inseamna  a fi sincer cu propria persoana.  Mimam un zambet fals, zambim cand pamantul ne pleaca de sub picioare, ignoram oameni, locuri, calatori. Mergem pe strada ca si cand lumea ar fi goala, nu avem o destinatie si totul este undeva in aer.

Unde sunt gandurile noastre suntem si noi. Unde ne e visul acolo am urcat si noi. Pe scara sperantei urcam sa ne aprindem steaua norocoasa. Visam ca suntem alfel, visam ca e diferit . Niciodata nu consideram ca prezentul este perfect.  Ceea ce simtim acum ni se pare o varianta  proasta a unor vise pe care le doream a  le vedea indeplinite.

Zilelele ne sunt marcate de facturi si intrebari, iar noptile un zbucium continu, ce isi pierde din puterea cu care macina prin alcool si mult fum de tigara. Cineva pune tacerea intre noi si ganduri iar vocea interioara pana si ea ofteaza.

Simtim nevoia de concret, simtim nevoia sa stim ceva anume? De cate ori nu suntem incurajati de replica  „Lasa” , cea mai buna varianta a unui  om ce nu isi vrea frustrarile scoase la iveala. De cate ori nu am zambit stiind ca genunchii cedeaza durerii? De cate am visat ca viata este ceea ce basmele ofera?  Prea multe intrebari si raspunsurile gresite duc la o un mod de viata deloc presarat de zambete.  Nici cel mai mare instructor al vietii nu ne ofera raspunsuri  concrete cu pasii catre poarta fericirii. Pentru multi este o veste proasta, insa da, totul depinde de noi, de felul cum ne ghidam emotiile, iesirile, cuvintele, totul pentru a evita groapa frustrarilor. Groapa din care nu putem fi salvati  fara meditatie, multa iubire si rabdare.

Insa de ce sa vindecam cand putem preveni. A duce o viata perfecta este imposibil. Insa a duce o viata autentica nu este greu, cand ne lasam sentimentele ghidate de inima si suflet insa le trecem prin marea si puternica sita  numita ratiune.

Liberi sa ne iubim, liberi sa iubim,intelepciune si rabdare. Viata cu zambete.

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu