Animale de companie Lifestyle

Alege un nume inspirat pentru prietenul tau necuvantator!

Alege un nume inspirat pentru prietenul tau necuvantator!Animalele de companie au obligatoriu nevoie si de un nume potrivit pentru a fi intru totul fericite si a se simti parte din familia care i-a infiat, dar alegerea inspirata a unui astfel de nume pentru prietenul nostru necuvantator nu este intotdeauna un lucru usor de realizat.

Exista sumedenie de nume pentru animalele de companie, fie vorba despre caini, pisici, pasari sau animale de talie mica insa, din graba, multi posesori de animale se limiteaza doar la porecle dragute si unele nume cu rezonanta umana care de obicei insumeaza trasaturi fizice sau de personalitate ale animalului in cauza (Negrila, Coditza, Roscatul, Sageata, Napoleon, Bismark, etc.).

Pe langa aceste solutii comune de gasire a unui nume potrivit pentru animalul nostru de companie exista, din fericire, si cai mai bune de botezare a companionului nostru cu un nume pe care acesta sa il retina foarte usor si sa si-l asume fara nici o problema pe viitor.

Astfel, numele scurte, formate din una sau doua silabe sunt cele mai potrivite intrucat animalele le recunosc repede si raspund fara intarziere atunci cand sunt chemate cu nume precum Alma, Ares, Bobi, Bella, Negrus, Misu, Mitzu, Moky, Star, Sisi, Chitz, Lola, Oscar si alte nume scurte de una-doua silabe.

Numele ales de noi este bine sa rezoneze placut nu doar pentru animalul de companie, dar si pentru noi insine, astfel incat sa putem transmite sentimente pozitive si nu confuze de fiecare data cand ne strigam sau alintam prietenul necuvantator. Un nume care ne jeneaza atunci cand suntem in public sau care nu ne place intru totul nu este deci un nume inspirat pentru animalul nostru de companie.

Animalele de rasa au obligatoriu nevoie de un nume ales cu multa atentie, aici fiind de multe ori necesar sa apelam si la serviciile unor profesionisti deoarece cresterea si educarea lor va fi pe viitor influentata in buna masura si de alegerea unui nume potrivit cu temperamentul si rasa careia ii apartin.

Nu putem cu siguranta sa botezam un animal daca nu il studiem mai intai timp de cateva zile bune sau chiar si saptamani pentru a intelege tipul sau de personalitate si comportamentul sau predominant. Astfel putem sa alegem un nume bun in deplina cunostinta de cauza, fara teama ca vom fi nevoiti sa il schimbam mai tarziu.

Nu in ultimul rand, numele pe care il alegem pentru un animal de companie va trebui sa il insoteasca pe acesta toata viata sa. De aceea nu este indicat sa optam pentru un nume de alint, foarte potrivit cat acesta este inca pui, dar deloc inspirat atunci cand animalul devine adult. Alegerea numelui trebuie sa aiba in vedere si evolutia ulterioara a animalului si merita tinut cont de acest aspect atunci cand decidem sa ne botezam prietenul nostru necuvantator.

Pentru animalele de companie care pot purta o zgarda sau un colier simplu, nu este deloc o idee rea daca introducem aici, discret, dar totusi la vedere, o fisa succinta a animalului care sa includa pe langa numele sau si adresa posesorului si unele date importante precum tratamentele veterinare administrate in trecut sau preferintele sale culinare. Astfel animalul va fi protejat de accidente nedorite si se va simti acasa chiar si daca se va rataci pentru cateva zile de noi.

La final, amintim ca fiecare posesor de animale de companie sau de casa stie cel mai bine ce nume merita ales pentru acesta si chiar daca va fi vorba despre un nume mai lung nu e nimic rau in aceasta alegere atat timp cat atat stapanul cat si animalul se simt confortabil si se poate realiza o conexiune afectiva. Numele animalelor de companie nu sunt totusi chiar atat de simplu de ales si de aceea mai bine sa nu ne grabim cand facem acest lucru decat sa ne para intrucatva rau mai tarziu.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu