Lifestyle Trucuri culinare

Alcoolul ca ingredient culinar

Alcoolul ca ingredient culinarMulte preparate culinare fac apel si la alcool in retetele lor, iar acest lucru poate potenta pozitiv gustul mancarii, putin alcool introdus ca ingredient alimentar putand sa transforme o masa obisnuita intr-un eveniment foarte placut. In plan culinar, alcoolul are o dubla functie, dand si un gust placut mancarii, dar in egala masura ajutand simtitor si la fragezirea ingredientelor principale.

In bucataria din intreaga lume alcoolul apare in retetele culinare sub forma de vin, bautura spirtoasa, bere, lichior si altele. In cele mai multe cazuri, taria alcoolului este mult diminuata pe parcursul gatitului, astfel incat sa nu mai existe riscuri din acest punct de vedere, dar exista si retete in care nu se folosesc tehnici de gatit la temperatura ridicata, unde alcoolul isi va pastra taria si, de aceea, este intotdeauna indicat sa se aduca la cunostinta consumatorilor faptul ca un preparat sau altul contine si alcool.

Ca regula generala, se stie faptul ca persoanele care nu au voie sau nu doresc sa consume alcool nu trebuie sa consume nici preparate care il contin ca ingredient deoarece, oricat de mult ar fi diminuata taria sa de gatitul la temperaturi ridicate, tot mai raman unele reziduuri care sa altereze oarecum placerea servirii mesei in conditii de maxima relaxare si incredere. Alcoolul ca ingredient culinar este deci preferat de unele persoane si respins de altele si trebuie sa se respecte aceste preferinte deoarece fiecare dintre noi stie destul de bine ce ii prieste si ce nu la masa.

Felurile de mancare unde se foloseste mai des alcoolul ca ingredient culinar sunt tocanitele, sosurile, marinatele si chiar si unele supe si de asemenea o serie de produse de patiserie, inghetate si alte dulciuri care fac de multe ori deliciul cunoscatorilor. Flambarea alim…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu