Gastronomie Retete traditionale

Vita in sos de bere



Ingrediente
(pentru 4 portii)

– 1 kg de carne de vaca,
– 2 cepe mari,
– 6 morcovi medii,
– 2 linguri de faina,
– grasime,
– o legatura de patrunjel,
– 1 cana de bere (Guiness),
– 1/2 cana de cidru sec

Mod de preparare
In aceasta reteta, Guiness, bere traditionala irlandeza,
are rolul de a patrunde si de a asezona carnea in timp
ce este fiarta innabusit.
Taiati carnea in bucati si decojiti ceapa si morcovii.
Dati prin faina carnea si scufundati-o in grasimea fierbinte.
Puneti ceapa la prajit usor pana devine translucida. Adaugati
carnea si morcovii peste care turnati cidrul si berea.
Aduceti la punctul de fierbere, moment in care reduceti
temperatura si lasati sa fiarba innabusit pentru 1 ora
si jumatate. Verificati din cand in cand sa nu se evapore
lichidul si adaugati apa daca este nevoie.
Presarati patrunjel taiat marunt si serviti cu cartofi
fierti.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu