Desert Gastronomie

Ciocolata de casa


Ingrediente
– 500g lapte praf
– 500g zahar tos
– 50g cacao
– 200g unt (gras, 80%)
– 1 cana(200ml) apa
– esenta de rom
– nuca pisata

Mod de preparare

Se ia o cratita de 4 kg si se amesteca 500g de zahar cu
200 ml de apa. Se lasa la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba
se mai lasa 3 minute. Apoi se trage cratita de pe foc
si se adauga cele 50g cacao, amestecandu-se bine. Se pune
din nou pe foc. Din momentul in care reincepe amestecul
sa fiarba se mai lasa fix 2 minute. Se stinge focul si
se adauga laptele si esenta de rom. Se amesteca bine,
pana se obtine un amestec omogen, fara cocoloase. Compozitia
astfel realizata se pune in tava de aragaz. Se lasa pentru
a se intari 1/2 ora. Apoi, dupa preferinta, se taie in
forme sau se formeaza bule de ciocolata. Se presara cu
nuca pisata.

Pofta buna!

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu