Gastronomie Retete traditionale

Carne de vita cu varza




Ingrediente
(pentru 4-6 portii)

– 2 kg de carne de vaca,
– 1 varza mare,
– 2 cepe mari,
– 2 morcovi mari,
– piper negru,
– frunze de laur,
– 4 cartofi.

Mod de preparare
Carnea folosita de irlandezi in prepararea acestei retete
este piept de vaca, marinat in saramura. Este recomandat,
cu o noapte inainte de a o gati, sa o lasati intr-un vas
cu apa pentru a elimina surplusul de sare.
Taiati varza si puneti-o deoparte. Curatati si taiati
bucati si restul legumelor. Acoperiti carnea cu apa si
aduceti-o la punctul de fierbere. Adaugati legumele (exceptand
varza), frunzele de laur si piperul si fierbeti innabusit
pentru 20 de minute. Adaugati si varza si mai lasati la
fiert inca 30 de minute.
Se serveste carnea inconjurata de legume, putandu-se adauga
garnitura de piure.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu