Gastronomie Retete traditionale

Tochitura moldoveneasca


Ingrediente

– carne de porc cu putina grasime
– 2 cepe
– oua
– malai
– telemea/branza

Mod de preparare
Cureti si tai ceapa pe care o pui apoi la calit(prajit).
Dupa ce s-a
prajit bine tai carnea de porc in cubulete si o adaugi
langa ceapa, amestecand usor pana ce carnea se rumeneste
bine. Lasi sa se pregateasca toate foarte bine in ulei,
si cand sunt gata torni peste carne 2-3 linguri de bulion
subtiat cu o lingura de apa. In acelasi timp pregatesti
si mamaliga potrivit de tare si cat fiebe mamaliga faci
si oua ochiuri pentru exact cate persoane sunteti la masa.

Asezi tochitura in farfurie cu mamaliga alaturi, iar oul
ochi este asezat pe mamaliga si peste toate razi putina
telemea.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu