Cartea de bucate Gastronomie

Supa crema de brocoli


Ingrediente
(pentru 4 portii)
– 1 cana apa
– 1 pachet de brocoli taiat congelat
– 2 cani lapte
– cascaval taiat cubulete
– 1/2 cana faina
– 1/2 cana smantana
– crutoane daca se doreste

Mod de preparare
Intr-o oala de dimensiune medie puneti la fiert brocoli
taiat in bucati intr-o cana de apa. Aduceti la punctul
de fierbere si dupa reduceti caldura inspre medium-scazut.
Lasati pe foc inca aproximativ 7 minute, pana cand brocoli
devine moale. Puneti laptele, cubuletele de branza, si
faina in mixer. Procesati la viteza maxima. Adaugati acesta
mixtura in oala cu brocoli fiert. Turnati smantana. Lasati
in continuare la copt pana cand mixtura capata o consistenta
groasa. Reduceti intensitatea focului. Fierbeti la foc
mic pentru inca 10 minute.
Se serveste calda, cu cascaval ras si crutoane dupa gust.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu