Gastronomie Retete traditionale

Fajitas


Ingrediente
(pentru 4 portii)
– 1/2 kg carne de porc (sau pui, la alegere)
– 1 ceapa mare (alba) taiata in bucati
– legume proaspete (mazare, porumb, morcovi)
– 2 ardei grasi mari, curatati de seminte si taiati pe
toata lungimea in felii groase de aproximativ un cm

Pentru marinata:
– sucul de la o lime
– 2 linguri de ulei de masline
– 2 capatani de usturoi curatat si tocat
– o lingurita rasa de sare;
– 1/2 lingurita boia de ardei dulce (iute, daca vrei)
– 1/2 lingurita curry
– 1/2 lingurita piper

Mod de preparare
Se amesteca ingredientele pentru marinata intr-un castron.
Se pune carnea si se lasa cel putin o ora pentru a se
patrunde (daca nu sunteti grabit se poate lasa toata noaptea
in frigider).
Se pun cateva lingurite de ulei de masline intr-o tigaie
incinsa. Se pun la prajit bucatile de carne, cate aproximativ
3 minute pentru fiecare parte. Cand este rumenita bine
se scoate din tigaie si se lasa 5 minute. Focul se da
mai mic (la o viteza medie) si in tigaie se completeaza
uleiul. Se pun legumele: ceapa si ardeiul si se tin pe
foc pana in momentul in care ceapa capata o tenta translucida.
Taiati bucatile de carne in fasii cat mai inguste cu putinta.
Serviti imediat (cat este mancarea calda), impreuna cu
tortila calde.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu