Desert Gastronomie

Placinta cu mere


Ingrediente
(4 portii)
– 500 g faina
– 1/2 pahar de apa calda
– 1 lingura ulei
– 1/2 lingura de sare
– 1 lingura ulei.

Umplutura
– 1,5 kg mere
– 300 g zahar
– 50 g zahar vnilat
– scortisoara
– pesmet
– coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron, amestecam cu apa calduta
(in care dizolvam sarea) si ulei pana cand obtii o coca
potrivit de moale. Framantam cateva minute pana devine
elastica si potrivit de moale, o strangi ca pe o minge
si o lasi la dospit 20-30 min. Tai aluatul framantat in
2 – 3 bucati pe care apoi le intidem cu sucitorul.
Compozitia: merele sunt decojite si le dam prin
razatoare, le amestecam apoi cu zahar, zahar vanilat,
scortisoara, coaja de lamaie si putin pesmet.
Peste foaia unsa cu ulei presari pesmet, pui merele, apoi
rulam si le asezam in tava unsa. Toate foile le ungem
cu ulei si le coacem la foc potrivit.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu