Cartea de bucate Gastronomie

5 retete de cocktailuri de vara

5 retete de cocktailuri de varaE vara iar pe multi dintre noi vremea ne indeamna la visare, la o plaja cu nisip fin si palmieri, dar si la un cocktail de vara delicios. Pe care sa il sorbi in linistea de pe plaja si sa poti admira astfel peisajul. Musai un coktail de vara cu umbreluta, racoros si cu un gust desarvarsit pentru a te putea face sa suspini de placere. Iata recomandarile noastre de astazi pentru 5 cocktailuri de vara.
 
1.Pina colada
Lista ingredientelor pentru reteta de cocktail de vara Pina colada: �de cana cu gheata zdrobita, 177 de ml de suc de ananas, 56,8 ml de rom, 29 de grame (aproape 30 de grame) de crema de cocos, 29 de ml (aproape 30 de ml) de frisca, 1 bucata de ananas proaspat si 1 cireasca maraschino.
 
Mod de preparare in reteta de cocktail de vara Pina colada
Combina intr-un shaker gheata, sucul de ananas, romul, crema de cocos si frisca. Amesteca pana ce devine cremos. Apoi toarna in pahare si garniseste cu cirese maraschino si bucati de ananas.
 
2.Cosmopolitan

Lista de ingrediente in reteta de cocktail de vara Cosmopolitan: 30 de ml de vodca, 59 de ml de lichior Cointreau, 1 lingurita cu suc de lamaie proaspat, 30 de ml de suc de afine si coaja de lime pentru decor. Ingredientele in reteta de cocktail de vara Cosmopolitan sunt pentru 1 portie.
 
Mod de preparare in reteta de cocktail de vara Cosmopolitan
Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker. Se serveste rece, iar pentru decor poti folosi coaja de lamaie verde sau lime.
 
3.Tequila Sunrise
 
Lista de ingrediente pentru reteta de cocktail de vara Tequila Sunrise: 30 de ml tequila, �de cana cu suc proaspat de portocale, cuburi de gheata, 30 de ml de sirop de rodii, 1 felie de portocala si 1 cireasca maraschino pentru decor. Ingredientele sunt pentru 1 portie.
 
Mod de preparare in reteta de cocktail de vara Tequila Sunrise

Se amesteca tequila si sucul de portocale. Se toarna in pahare reci, cu gheata, se adauga usor siropul de rodii. Da-i voie siropului de rodii sa se aseze pe fundul paharului. Apoi poti servi cu cireasa si felia de portocala.
 
4.Sangria
Lista de ingrediente in reteta clasica de Sangria: �de  ceasca coniac, �de ceasca suc de lamaie, 1/3 de ceasca concentrat de lamaie, 1/3 de ceasca suc de portocale, 750 de ml (1 sticla) de vin rosu sec, �de cana vin sec, 1 lamaie taiata in bucati mari, 1 portocala taiata in bucati mari, 1 lime taiat in bucati mari, �de cana zahar alb rafinat (optional), 8 cirese maraschino, 2 cesti cu apa minerala (optional). Ingredientele sunt pentru 6 portii.
 
Mod de preparare in reteta de cocktail Sangria
Intr-un vas mare se adauga lichidele (coniacul, sucul de lime, concentratul de lamaie, sucul de portocale, vinul rosu, vinul sec) dar si zaharul. Se adauga bucatile de fructe. Se garniseste cu cirese. Se pastreaza in frigider peste noapte. Se poate turna apa minerala rece, daca se doreste Sangria rece.
 
5.New Orlean Hurrican
Lista de ingrediente pentru New Orlean Hurrican: �de cana cuburi de gheata, 30 de ml de rom light, 59 de ml sirop de fructul pasiunii, 1 cana cu bautura racoritoare de lamaie si lime, 30 de ml de suc de lime, 30 de ml de rom tare. Ingredientele sunt pentru 1 portie.
 
Mod de preparare in reteta de cocktaul New Orlean Hurrican
Se amesteca intr-un shaker gheata, romul light sau slab, siropul de fructul pasiunii, bautura racoritoare si sucul de lime. Toarna cocktailul in pahare, pune deasupra romul tare.

Madalina Stama

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu