Cartea de bucate Gastronomie

5 retete de bauturi de vara

5 retete de bauturi de varaCaldura mare, mon cher! Asa ca mi-am scos sortul de bucatar si am inceput sa pregatesc bauturi care mai de care mai delicioase si racoritoare. Si m-am gandit sa va dau si voua cele 5 ponturi pentru o vara racoroasa.
 
1.Suc de rosii
Lista ingredientelor pentru reteta de suc de rosii: 4 cesti cu bucati de rosii prospecte, 5 lingurite de zahar, ½ de lingurita de suc de lime si 2 lingurite de sare.
Mod de preparare in reteta de suc de rosii
Amesteca bucatile de rosii cu putin zahar, in blender. Filtreaza apoi amestecul printr-o sita fina. Incearca astfel sa nu scapi seminte in sucul de rosii. Apoi sucul se toarna in 6 pahare cu apa rece, abia apoi se adauga sucul de lime, restul de zahar si sarea. Se serveste cu frunze de menta proaspata si cuburi de gheata.
 
2.Shake de mango
Lista ingredientelor in reteta de shake de mango: 2 fructe de mango, 8 lingurite de zahar pudra, 4 cesti de lapte si gheata.
Mod de preparare in reteta de shake de mango
Se amesteca in shaker toate ingredientele. Apoi se serveste shake-ul de mango rece.
 
3.Bautura de mango cu putine grasimi
Lista ingredientelor pentru reteta de bautura de mango: 1 cana de lapte cu putine grasimi, 1 cana de suc de mango neindulcit,, ½ de cana cu suc de portocale si 1 lingurita de miere.
Mod de preparare in reteta de bautura de mango
Se amesteca in shaker toate ingredientele. Bautura de mango se serveste rece, cu gheata.
 
4.Bautura de ghimbir

Lista ingredientelor in reteta de bautura de ghimbir: 30 de grame de ghimbir, 4 lingurite de zahar si 10 grame de seminte de coriandru.
Mod de preparare in reteta de bautura de ghimbir
Lasa la fiert apa care intra in 4 pahare, apoi adauga in ea ghimbirul, semintele si zaharul. Lasa apa sa fiarba pret de 5 minute, apoi se trece prin sita.
 
5.Lapte de migdale

Ingrediente in reteta de lapte de migdale:1/2 migdale, 2 cesti cu lapte, ½ de lingurita cu pudra de cardamon sau vanilie si miere  sau zahar dupa gust.
Mod de preparare in reteta de bautura de migdale
Se lasa migdalele in apa calda, astfel incat sa se inmoaie si sa poate fi procesate. Dupa ce au stat suficient in apa, se pun in blender si se amesteca, astfel incat sa se obtina un piure. Se adauga apoi laptele, se amesteca la viteza joasa pentru 15 secunde (in blender). Apoi se transfera laptele intr-un vas de pe foc si se lasa sa fiarba. Se strecoara, dar nu se ia de pe foc, se stoarce cat mai mult lichid, apoi se adauga semintele de cardamon. Se amesteca ocazional si se lasa la temperatura medie. Apoi se reduce focul la minimum si se mai lasa pe foc 2 minute, apoi se adauga indulcitorul.Si acesta este laptele de migdale.

Madalina Stama

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu