Ce citim egirl recomanda

“Sa nu iti impaiezi niciodata cainele”, memoriile lui Alan Alda


Alan Alda Copil fiind, Alan Alda a invatat prima regula fundamentala: "Sa nu iti impaiezi niciodata cainele", povestire care de altfel este una din primele care compun viata marelui actor.

Cunoscut cel mai bine publicului pentru memorabilul sau rol din M*A*S*H, unde timp de 11 ani l-a intruchipat cu umor si ironie pe simpaticul Hawkeye Benjamin Pierce, si pentru care a castigat numeroase premii, inclusiv fiind singurul om laureat cu Emmy pentru scenariu, regie si actorie pentru aceeasi serie, Alan Alda are o cariera plina, cu roluri extrem de variate, dar si o viata extrem de palpitanta, asa cum ni se dezvaluie in memoriile publicate acum cativa ani.

Fiu al unui actor cunoscut (Robert Alda), insa cu o mama care suferea de schizofrenie, Alan Alda (nascut Alphonso Joseph D’Abruzzo) a invatat inca de mic secretele meseriei de actor, si a stiut din frageda copilarie ce se va face cand va fi mare. Insa rolurile care l-au facut celebru nu au aparut imediat, iar Alan povesteste in stilul propriu, impletind umorul cu seriozitatea, cat de greu este sa fii tanar actor dornic sa te afirmi, si cat de important este sa iti tii familia aproape in orice moment al vietii.

Memoriile sale se termina dupa un episod marcant din viata sa, si anume interventia chirurgicala pe care a suferit-o de urgenta in Chile, Alda descriind cu recunostiinta doctorii care i-au salvat viata, dar cu umor propria manifestare in fata bolii si a recuperarii de dupa.

"Sa nu-ti impaiezi niciodata cainele si alte lucruri pe care le-am invatat in viata"
de Alan Alda a aparut in Romania la editura Humanitas, in 2009.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu