Ce citim egirl recomanda

Despre lucruri simple

"Exista oameni care te invata drumul inapoi spre tine" – Mihaela Radulescu

Cand am auzit ca Mihaela Radulescu a scris o carte, am interpretat gestul sau ca fiind doar un moft de vedeta, avand mari indoieli in ce priveste asa-zisul ei talent de scriitoare. Dar sincer, recunosc ca am judecat-o dupa aparente, fara sa ma sinchisesc sa aflu mai multe despre cartea scrisa de ea. Insa, meditand putin, am realizat ca fac o greseala si ca, indiferent despre cine ar fi vorba, trebuie sa ii acord o sansa, fie ca e vedeta sau nu.

In al doilea rand am dorit sa imi dovedesc mie daca am sau nu dreptate in ce priveste critica mea de suprafata, fara o baza solida in spate. Am fost luata complet prin suprindere pe durata lecturii, nu m-am asteptat sa nu pot lasa cartea din mana si sa sorb fiecare pagina cu privirea. Scrie scurt, direct si la obiect, are un talent de a aseza in asa fel ideile pe foaie incat te determina sa vrei sa descoperi mai mult.

“Despre lucruri simple” este prima carte a Mihaelei, impartita intr-o succesiune de articole, fiecare dezbatand o anumita tema din domenii diferite, fie social, fie pareri personale, opinii, sfaturi sau experiente din propria sa viata. O parte dintre aceste articole au fost deja publicate in revista “Elle”, si toate sunt suficient de succinte incat sa nu plictiseasca, dar si suficient de cuprinzatoare incat sa intelegi mesajul pe care autoarea vrea sa il transmita.

Din articolele Mihaelei Radulescu poti sa inveti cum sa iubesti, cum sa mergi mai departe, cum sa risti, cum sa lasi in urma ceva ce ai pierdut, cum sa recunosti fata de tine ca esti o femeie puternica, cum sa intelegi adevarul chiar si atunci cand nu vrei sa faci asta.

O parte din articolele din aceasta carte cuprind titluri precum:

– Wonder Woman sau femeia intre taior si capot;
– Barfa ca subiect de barfa;
– Poti sa visezi cu ochii deschisi si sa iubesti cu ochii inchisi;
– Despre ex, numai de rau, cu dragoste

Nu i-am urmarit emisiunile si nici nu am citit barfele scrise despre ea prin reviste, nu am fost o fana si nu dadeam importanta zvonurilor raspandite, cu atat mai putin nu i-am citit articolele. Insa, la final, recomand cu caldura aceasta carte, indiferent daca ai 17 ani sau 60 de ani, indiferent unde lucrezi, cati prieteni ai, daca iubesti sau urasti, daca visezi sau ai renuntat sa mai speri.

Paginile scrise de Mihaela Radulescu va vor oferi un suflu de viata si o imagine profunda a propriului vostru suflet pe care fie ati inchis-o de mult intr-un colt uitat sau ati lasat-o undeva pierduta prin ungherele inimii.

 

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu