Ce citim egirl recomanda

Alexander McCall Smith – Agentia de detective nr. 1

Alexander McCall Smith – Agentia de detectivi nr. 1Nascut in Zimbabwe, actualmente locuind in Edinburgh, Alexander McCall deschide cu aceasta carte seria romanelor „Agentiei de detective nr. 1”. Roman exotic, cu tenta politista si cu un umor englezesc de foarte buna calitate, el are actiunea plasata in Gaborone, Botswana, in centrul atentiei fiind Mma Precious Ramotswe.
 
In acest volum facem cunostinta cu Mma Precious Ramotswe, prima femeie din Botswana care devine detectiv particular. Dupa o casnicie nefericita si moartea bebelusului sau, ca urmare a abuzurilor sotului, cu banii mosteniti dupa moartea tatalui, fost miner in Africa de Sud, Mma Ramotswe isi cumpara o casa si deschide prima agentie de detective din Botswana!
Cazurile de care se ocupa nu reprezinta cine stie ce importanta, agentia sa nefiind privita cu foarte multa incredere intr-un tinut in care femeile inca sunt tratate ca niste sclave. Va marturisesc ca am inceput sa citesc aceasta carte cu o oarecare retinere. Ma gandeam ca nu voi gasi ceva interesant intr-o poveste a carei acţiune se petrece undeva in salbaticie, intr-o tara saraca de la capatul lumii. Se pare ca m-am inselat, pentru ca m-a captivat prin limbajul accesibil si prin cazurile deosebit de interesante.
Pe parcursul investigaţiilor, eroina cartii aduce la lumina, in primul rand, complexitatea si contrastele tarii in care traieste. Prezentata drept o femeie corpolenta, inteligenta, cinstita si dotata cu un acut simt al observatiei, Mma Ramotswe demasca impostori, dezleaga misterul unui barbat disparut, investigheaza disparitia misterioasa a unui copil.

Agentia de detective nr. 1” este un roman politist neobisnuit, fara impuscaturi si urmariri spectaculoase, dar scris cu umor si cu multa dragoste. Precious Ramotswe e profund patrioata, mandra de originile ei.
Daca doriti o lectura agreabila, cu amanunte exotice si mici povestiri cu tenta parodica, romanul lui Alexander McCall Smith este alegerea perfecta.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu