O resursa utila pentru profesionistii trecuti de prima tinerete si aflati in cautarea unui nou loc de munca, CV-ul de reorientare profesionala este diferit structural de un CV obisnuit si nu poate fi din acest motiv redactat asemenea unui CV de tip cronologic sau functional pe care persoana aflata in cautarea unui loc de munca l-a folosit cu succes in trecut.
CV-ul de reorientare profesionala este menit sa scoata in evidenta unele dintre aptitudinile profesionale forte ale aplicantului in ideea de a atrage atentia angajatorilor asupra sa, aducandu-i astfel puncte suplimentare chiar daca aplicantul nu a mai lucrat deloc in noul domeniu profesional tintit acum de dansul. Asemenea aptitudini pot fi subliniate fie in mod cronologic, fie functional, dar important este ca ele sa se plieze cat mai bine pe profilul profesionistului cautat de angajatori pentru pozitia scoasa la concurs.
Orice detaliu privitor la activitatile profesionale din trecut unde au fost bine folosite diverse resurse, abilitati si aptitudini cerute in prezent de catre angajatori trebuie gasite foarte rapid de catre persoana care ia interviul, accentul urmand a fi pus deopotriva pe sarcinile de lucru primite precum si pe modul in care acestea au fost duse la capat. Angajatorii tin la mare pret aceste detalii si se vor dovedi deschisi negocierilor daca vor considera ca merita sa investeasca incredere intr-un aplicant lipsit poate de experienta, dar capabil sa indeplineasca cu brio noile sale indatoriri de serviciu.
CV-ul de reorientare profesionala nu este niciodata complet daca nu e insotit si de nelipsita scrisoare de intentie, fiind uneori de preferat sa se omita mai degraba CV-ul in sine decat scrisoarea de intentie. Aceasta este deosebit de importanta pentru obtinerea unui loc de munca intr-un domeniu unde lipseste o specializare oficiala dublata de experienta in munca si trebuie sa includem si aici aptitudinile speciale si experienta anterioara care ar permite ocuparea noii pozitii in cadrul companiei tinta.
Profesionistii adevarati sunt la mare cautare in prezent nu doar in Romania, dar si in restul lumii si e de inteles astfel de ce sansele pentru a obtine un loc bun de munca prin reorientarea profesionala sunt foarte mari pentru persoanele care dovedesc ca au abilitatile necesare indeplinirii sarcinilor de serviciu la noul lor loc de munca. Cu o prezentare profesionala potrivita, un CV de reorientare profesionala atent intocmit si experienta solida in spate se poate obtine cel putin convocarea la interviul profesional unde nu e deloc exclus ca aplicantul sa si primeasca jobul ravnit gratie modului inspirat in care a stiut sa isi vanda serviciile unei companii aflata in cautare de profesionisti veritabili.
Adauga comentariu