Pentru femeile sanatoase, care nu sufera de conditii grave ale coloanei vertebrale sau alte afectiuni care nu sunt compatibile cu exercitiile specifice pentru sedintele de yoga, simptomele sindromului premenstrual pot fi ameliorate simtitor prin deprinderea unor tehnici simple de respiratie si adoptarea unor pozitii special gandite pentru calmarea organismului si cresterea generala a starii de bine.
Starile de depresie, crampele, retentia de lichide in organism, afectiunile de piele, durerile de cap, durerile resimtite in zona articulatiilor sau insomnia pot disparea in timp relativ scurt daca se apeleaza la un instructor certificat de yoga, acesta putandu-va recomanda o serie de exercitii si tehnici de meditatie care sa poate fi folosite de fiecare data cand simptomele sindromului premenstrual tind sa va dea peste cap programul normal de viata.
Printre tehnicile recomandate frecvent de catre maestrii de yoga pentru femeile care acuza probleme serioase din cauza sindromului premenstrual se numara si:
Kapalabhati
Kapalabhati este un exercitiu util de respiratie folosit pentru curatarea si fluidizarea cailor respiratorii si ajuta la un aflux superior de aer/oxigen in tot organismul. Kapalabhati pregateste de fapt corpul pentru exercitiile mai complexe menite sa amelioreze problemele diverse generate de sindromul premenstrual.
Anuloma Viloma
Anuloma Viloma este o alta tehnica utila de respiratie unde se inhaleaza aerul pe o singura nara, se mentine respiratia pentru cateva secunde si apoi este eliminat aerul pe cealalta nara. Este o tehnica foarte eficienta care calmeaza organismul si poate elimina si durerile mai puternice specifice sindromului premenstrual.
Sukhasana
Sukhasana este un exercitiu de meditatie facut intr-o pozitie speciala care angajeaza intreaga coloana vertebrala si are rolul de a incetini usor metabolismul pentru a induce astfel o stare de calm si a elimina stresul si starile de depresie.
Bidalasana
Bidalasana este pasul urmator, o tehnica menita sa ajute la o mai buna coordonare a respiratiei cu exercitiul fizic, acum trupul fiind de fapt incalzit bine pentru a se putea trece catre alte tehnici de relaxare, putin mai complexe.
Dhanurasana
Dhanurasana este un exercitiu de flexiune care intareste muschii din zona lombara si previne eficient problemele de tip gastrointestinal, dar si durerile specifice sindromului premenstrual. Nu este o pozitie foarte comoda si vor fi necesare mai multe sedinte de antrenament pentru a se putea practica aceasta tehnica yoga in mod independent.
Bhujangasana
Bhujangasana este o tehnica similara cu cea prezentata anterior, dar ceva mai complexa si cu un efect mult mai bun asupra prevenirii eficiente a simptomelor sindromului premenstrual.
Instructorii de yoga va vor invata cum sa practicati in deplina siguranta aceste exercitii utile pentru calmarea organismului, eliminarea stresului si ameliorarea simptomelo sindromului premenstrual si veti putea astfel sa va imbunatatiti calitatea vietii exersand de acasa aceste tehnici speciale precum si altele de folos pentru varsta si obiectivele voastre particulare.
Nu uitati totusi ca yoga nu este o disciplina lipsita de riscuri mai ales pentru persoanele suferinde de afectiuni ale coloanei vertebrale sau alte afectiuni ale sistemului osos. Daca doctorul va da unda verde, puteti incepe sa practicati yoga, dar in caz contrar este mai bine sa gasiti alte metode bune pentru ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual.
Adauga comentariu