Beneficiile vinului asupra organismului
Pe lângă faptul că un vin bun scoate în evidenţă aromele si gusturile anumitor feluri de mâncare cu care este asociat, acesta are multiple beneficii asupra organismului atâta timp cât este consumat în cantităţi moderate. Dacă excesul de alcool ne deteriorează sănătatea, un pahar de vin roşu ajută sănătatea corporală. Bogat în antioxidanţi, vinul reduce îmbătrânirea prematura a ţesuturilor şi este chiar un actant împotriva răcelii. Aşadar, ar trebui să luaţi în considerare următoarele beneficii uimitoare ale vinului şi să îi includeţi cantităţile moderate de vin în alimentaţie.
Reglează somnul. Vinul conţine o substanţă numită melatonină care ne reglează ceasul biologic în cazul în care apar dereglări cauzate de stilul de viaţă dezordonat.
Previne anumite boli. Consumul moderat de vin ajută la prevenirea cancerului. Astfel, un pahar de vin roşu consumat zilnic reduce cu 13% riscul apariţiei cancerului la plămâni.
Resveratrolul, substanţă care se găseşte şi în strugurii în stare naturală menţine sănătatea creierului, prevenind apariţia bolii Alzheimeralături de colina, vitamină prezentă şi ea în această băutură.
Resveratrolul are totodată proprietăţi anti-îmbătrânire şi antiimflamatorii.
Protejează dantura. Fluorul se găseşte în compoziţia vinului, de aceea consumul acestuia previne cariile dentare, echilibrează bacteriile prezente în gură şi reduce inflamaţiile gingiei. Această proprietate se aplică doar vinul roşu deoarece cantitatea mare de acid existentă în vinul alb este dăunătoare danturii, erodând smalţul dinţilor.
Îmbunătăţeşte digestia. Un pahar de vin stimulează apetitul şi ajută totodată la digestia alimentelor restabilind echilibrul nutriţional.
Reglează nivelul zahărului din sânge. O altă proprietate a resveratrolului este aceea că poate controla nivelul zahărului din sânge. Astfel, vinul poate preveni apariţia diabe
Adauga comentariu