Retete dietetice Sanatate

Un pahar de lapte la micul-dejun va ajuta sa slabiti mai usor!

Un pahar de lapte la micul-dejun va ajuta sa slabiti mai usor!

Persoanele supraponderale vor beneficia de rezultatele unui nou studiu medical desfasurat peste ocean, in Statele Unite, unde cercetatori cu background divers au ajuns la concluzia unanima ca lactatele sunt de ajutor la curele de slabit atunci cand sunt adaugate la o dieta saraca in calorii.

Analizand si comparand rezultatele a 14 studii clinice separate mai vechi, care toate vizau legatura dintre consumul de lactate si controlul greutatii corporale, cercetatorii americani au descoperit faptul ca un consum moderat de lactate cuplat cu o dieta de slabit saraca in calorii conduce matematic la o ardere a grasimilor si o crestere a masei musculare direct proportionale, consumul de lactate neconducand la scaderi in greutate la o dieta obisnuita, dar avand acest efect pentru dietele de slabit.

Conform analizelor detaliate desfasurate atent, s-a ajuns la concluzia ca proteinele, calciul si vitamina D, toate prezente in lapte si alte produse lactate, au un rol pozitiv pentru cresterea masei musculare, rata metabolismului crescand incetul cu incetul si ducand astfel la o ardere mai accelerata a depozitelor de grasimi din corp. Acest efect este resimtit doar atunci cand lactatele sunt consumate in cadrul unei diete sarace in calorii, in toate celelalte cazuri, aportul de lactate neducand la arderea semnificativa a grasimilor.

In concluzie, se recomanda tuturor persoanelor care doresc sa piarda sanatos in greutate sa nu se fereasca de lactate atunci cand adopta o dieta de slabit, aceste produse putand fi introduse la masa in special dimineata, dar si intre mese, atunci cand apetitul alimentar nesanatos trebuie sa fie potolit fara un aport suplimentar de calorii. Doar in acest mod, lactatele vor incetini depunerea grasimilor si chiar vor contribui la o ardere a depozitelor de grasimi daca se respecta cu strictete dieta de slabit pana la capat.

Lactatele degresate sunt de preferat celor nedegresate la o dieta de slabit, dar daca va place laptele de producator atunci puteti opta dimineata si pentru un pahar sanatos de lapte de vacuta de la tarani cu singura conditie sa il spumuiti bine atunci cand il puneti la fiert, pentru a elimina excesul de grasimi care se aduna la suprafata.

Nu exagerati cu consumul de lactate la dieta, dar nici nu le ignorati mai ales cand vine vorba despre pierderea kilogramelor suplimentare, aceasta fiind o alternativa mai ieftina si mai eficienta pentru o dieta de slabit decat alte propuneri poate la fel de interesante, dar nu si probate clinic in cadrul unor studii medicale serioase.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu