Sanatate Sfaturi si sugestii

Tratamente eficiente pentru unghiile inestetice

Tratamente eficiente pentru unghiile inestetice

Onicorexia (onicorrexis) exprimata prin denivelari longitudinale pe suprafata unghiei si onicoschizia (onicoschizis) care se manifesta prin exfolierea lamelara a unghiei sunt printre cele mai prezente afectiuni ale unghiilor, fiind in egala masura si un motiv serios de scadere a respectului fata de propria persoana din cauza aspectului inestetic pe care il au unghiile care sufera de asemenea alterari nefericite de natura organica.

Femeile care prezinta manifestari ale onicorexiei si/sau onicoschiziei constituie un procent maricel din populatia globului, peste 25% dintre reprezentatele sexului frumos acuzand astfel de probleme ale unghiilor cauzate de-a lungul timpului fie de lipsa constanta de igiena, fie de expunerea repetata a unghiilor la caldura si/sau la umiditate crescuta.

In mod special femeile casnice, care se ocupa zilnic de curatenia locuintei personale precum si angajatele care se expun mereu umezelii si agentilor chimici sufera de onicorexie si/sau onicoschizie, pentru aceste categorii de femei existand din fericire si tratamente eficiente si deloc costisitoare care sa elimine in parte sau chiar definitiv aspectul inestetic al unghiilor lor.

Mai inainte de toate, se recomanda pentru o vindecare sigura si completa portul obligatoriu al manusilor de protectie pe toata durata activitatilor care implica prezenta apei si/sau a agentilor chimici, in acest mod tratamentele propriu-zise putand sa isi faca apoi efectul si sa redea unghiilor stralucirea si frumusetea lor naturala. Daca se folosesc insa manusi din material plastic, este bine sa se poarte si o pereche suplimentara de manusi din bumbac mai fin, direct pe piele, pentru a preveni astfel actiunea negativa a cauciucului sau a plasticului asupra pielii mainilor.
 
Cele mai eficiente tratamente pentru vindecarea onicorexiei si/sau onicoschiziei implica intotdeauna un aport constant de biotina (vitamina B7) si gelatina, foarte eficiente pentru astfel de probleme de sanatate, precum si folosirea zilnica de uleiuri si lotiuni special destinate masajului si intretinerii unghiilor si cuticulelor. Produsele cosmetice pe baza de formaldehida sau alte substante chimice trebuie evitate, fiind recomandate lacurile de unghii tip cu rol terapeutic care pot include in compozitia lor colagen, proteine, vitamina A, calciu, biotina si alte substante utile pentru sanatatea unghiilor.

Pentru indepartarea lacului de unghii si curatare nu se recomanda de asemenea produse pe baza de acetona sau alte substante puternice si nici expunerea unghiilor la socuri mecanice cauzate de obiectele metalice, in general lacurile de unghii cu rol terapeutic putand fi usor curatate cu solutii naturale, dar necesitand, e drept, si o aplicare mai deasa peste saptamana.

Simultan cu tratamentele externe pentru unghiile inestetice, medicii pot recomanda si un tratament de durata cu suplimente alimentare care sa contina biotina, vitaminele A, C si E, fier, calciu etc, in acest mod organismul reusind sa se vindece prin propriile sale puteri si iesind in intampinarea eforturilor de infrumusetare care sa includ uleiurile si lotiunile pentru masajul zilnic al unghiilor.

Special pentru unghiile bolnave, pe piata au aparut si o serie de produse cosmetice cu rol hidratant, acestea putand sa contina atat substante de laborator cat si ingrediente naturale precum extrasurile din galbenusuri de ou, din lapte, ulei din avocado, unt de shea, vitamina E etc. In mod similar, exista, asa cum am aratat mai sus, si lacuri de unghii fortificate cu astfel de substante utile, acestea putand fi utilizate mai eficient in paralel cu produsele cu rol hidratant.

Foarte important pentru ca vindecarea sa se produca mai rapid este si intretinerea unghiilor la o lungime cat mai redusa, fiind bine sa nu se opteze temporar pentru unghii lungi si sa se poarte mereu unghii scurte, bine taiate si ingrijite. Masajul periodic, de mai multe ori pe zi, al palmelor si degetelor va activa pozitiv si circulatia sangelui, acesta fiind un alt truc util pentru o recuperare deplina si relativ rapida.

In concluzie, femeile care au probleme cu unghiile lor si nu sunt deloc multumite de felul in care acestea se prezinta trebuie sa stie ca exista tratamente foarte eficiente pentru problema lor de sanatate si, implicit, de imagine, fiind de ajuns ca ele sa se intereseze in detaliu privitor la aceste tratamente si sa treaca apoi "la treaba", cu mari sanse de a isi vedea din nou unghiile capatand un aspect cat mai normal si placut posibil. Va fi insa nevoie de ceva staruinta precum si de multa rabdare, tratamentele pentru unghiile inestetice fiind intr-adevar de succes, dar nu peste noapte ci in timp si cu o participare activa din partea pacientelor care sufera de onicorexie si/sau de onicoschizie.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu