Sanatate Sfaturi si sugestii

Uleiuri volatile care pot calma starile de depresie

Uleiuri volatile care pot calma starile de depresieAromaterapia isi poate gasi aplicatii in cele mai diverse domenii, iar tratarea starilor de depresie este unul dintre acestea, anumite uleiuri esentiale avand un rol foarte pozitiv pentru inducerea unei stari de bine in tot organismul sau energizarea sa benefica in vedere desfasurarii normale a activitatilor de peste zi.

Cele mai potrivite extracte de uleiuri pentru tratarea starilor de depresie sunt:

– uleiul de lavanda;
– uleiul de magheran;
– uleiul de musetel;
– uleiul de santal;
– uleiul de ylang-ylang;
– uleiul esential de tamaie;
– uleiul de serlai;
– uleiul de bergamot.

Asemenea tipuri de uleiuri esentiale pot fi folosite in moduri variate, putandu-se de exemplu introduce in cada pentru baie (cel mult 10 picaturi), la masaj (10-12 picaturi la 100ml ulei de masaj), in inhalatoarele personale sau in amestecuri diverse pentru lampa de aromaterapie.

Persoanele care nu suporta prea bine vaporii puternici ai uleiurilor terapeutice pot apela la o formula de compromis, alegand un bol mai mic si adaugand aici apa impreuna cu doar cateva picaturi de extract uleios care sa parfumeze apoi discret aerul din camera.

Veti inregistra astfel rezultate bune simtindu-va mai calma, mai relaxata si gata sa infruntati fara stres realitatea lumii exterioare. Sedintele de aromaterapie nu trebuie sa va opreasca de la activitatile dvs. casnice obisnuite, fiind recomandat sa va cititi romanul preferat in acest timp, sa ascultati muzica, sa vizionati programele TV favorite ori sa va relaxati in maniera dvs. familiara. Sub nici o forma nu priviti aceste sedinte asemenea vizitelor la medic deoarece asa veti strica tot farmecul lor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu