Sanatate Sfaturi si sugestii

O viata sanatoasa pe tocuri inalte

O viata sanatoasa pe tocuri inalteTocurile inalte, se stie, nu sunt deloc prietene cu sanatatea noastra, iar medicii le condamna dintotdeauna pentru efectele lor dezastruoase atat asupra sistemului osos cat si asupra intregului organism feminin. Nimic nou pana aici, dar iata ca un expert in medicina din Italia vine sa linisteasca cu putin femeile asigurandu-le ca lucrurile nu sunt chiar atat de rele si ca ele pot apela uneori si la tocurile inalte atat timp cat acestea nu sunt exagerat de inalte.

Intr-un studiu desfasurat sub conducerea doctorului Maria Cerruto, specialist in urologie, care a avut ca subiecti peste 60 de femei sub varsta de 50 de ani s-a descoperit faptul ca pantofii cu tocuri de 5cm ofera o postura la fel de sanatoasa ca si pantofii fara toc, spre deosebire de pantofii cu tocuri mai inalte care intr-adevar au demonstrat a avea un impact negativ asupra sanatatii femeilor. Mai mult, tocurile de 5cm pozitioneaza corpul feminin in postura ideala pentru stimularea muschilor pelvieni, lucru benefic se pare pentru o viata sexuala mai activa si mai sanatoasa.

La finalul studiului intreprins de dansii, echipa de medici a recomandat cu tarie portul regulat al pantofilor cu toc de 5cm declarand ca, pe langa beneficiile pentru muschii pelvieni, femeile vor experimenta mai putine dureri de spate, de solduri sau de gat datorita portului acestor pantofi, ca se vor simti mai atragatoare si ca vor fi protejate de afectiuni precum osteoartrita sau boli ale sistemului osos cauzate de portul tocurilor inalte. Pantofii cu toc de 5cm nu ar trebui insa purtati zilnic sau foarte des ci mai rar pentru a se evita astfel orice risc pentru sanatate.

Pentru cresterea calitatii vietii si obtinerea de alte beneficii pentru sanatate, medicii mai recomanda si:

– portul alternativ de pantofi sport sau pantofi usori fara toc;
– portul foarte rar al pantofilor cu tocul mai inalt de 5cm;
– alternarea pantofilor cu toc de 5cm la modele diferite, atat din cele tip sanda cat si din cele cu bareta, espadrile si asa mai departe.

Pantofii tip stiletto si orice alt model cu tocul inalt nu sunt recomandati in continuare pentru portul regulat deoarece pot genera afectiuni grave de sanatate si femeile care ii prefera trebuie indelung constientizate asupra acestui lucru. Tocul inalt te poate, e adevarat, face mult mai sexi decat esti in realitate, dar nu si mai sanatoasa si de aceea e bine sa se limiteze portul acestor pantofi la ocazii si nu mai des.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu