Sanatate Sfaturi si sugestii

Trucuri pentru reducerea transpiratiei

Un proces natural prin care trupul nostru reuseste sa isi mentina temperatura la niste valori normale, transpiratia nu poate fi evitata de nici o persoana, dar poate crea uneori un disconfort marit, fie din cauza mirosului neplacut, fie din cauza activitatii crescute a glandelor sudoripare, care mascheaza de cele mai multe ori afectiuni ascunse ale organismului nostru.

Transpiratia in exces la nivelul palmelor, al talpilor, pe spate sau subrat nu este normala si nici usor de suportat si, de cele mai multe ori, va fi necesara prezentarea la medicul specialist pentru depistarea exacta a cauzelor care declanseaza astfel de simptome in organismul nostru.

Exista insa si persoane care transpira mai mult decat media din cauza unor factori genetici sau pentru ca au glande sudoripare mai active ori un metabolism accelerat, pentru acestia fiind disponibile si formule diverse de reducere a transpiratiei mai ales in sezonul cald cand disconfortul creat de transpiratia excesiva atinge cotele sale maxime.

Trucuri pentru reducerea transpiratieiExista mai multe modalitati de a evita transpiratia in exces, aici esential fiind sa se mentina igiena personala la standarde multumitoare si sa se evite temperaturile ridicate si efortul intensiv depus pe perioade prea lungi de vreme, iar suplimentar putandu-se apela si la unele solutii naturiste, medicale sau alimentare care vor ajuta de asemenea la un mai bun control al traspiratiei in exces:

1. Dieta gresita poate fi responsabila pentru transpiratia in exces si mirosul greoi care o acompaniaza, de aceea fiind recomandat sa se consume cu moderatie condimentele picante, ceapa si usturoiul, grasimile, produsele procesate, zaharul si preparatele care il contin. Foarte important este sa nu se serveasca preparatele la masa prea fierbinti si feriti-va de asemenea sa consumati preparate fierbinti laolalta cu bauturi reci.

2. Excesul de stimulente de tipul cafelei si a alcoolului poate de asemenea cauza transpiratie in exces, dar si o dezhidratare accelerata a organismului. Multe dintre stimulentele consumate de noi contin compusi chimici care ridica artificial temperatura corpului de unde si aparitia transpiratiei peste limitele normale. Nu uitati de asemenea sa consumati mai multa apa plata inainte sau dupa ce serviti cafea sau alcool, astfel evitand cu succes dezhidratarea cronica a organismului vostru.

3. Folositi cu moderatie deodorantul si alte produse cosmetice care ar putea obtura glandele sudoripare si introduce in organismul vostru aluminiu sau alte elemente toxice si apelati mai des la alcool de uz medicinal, solutie cu apa si bicarbonat de sodiu si alte astfel de formule sanatoase care sa elimine mirosul greoi al transpiratiei ferindu-va si de efectele secundare ale folosirii deodorantelor pe termen lung de vreme.

4. Mai ales vara, dar si in restul anului materialele sintetice sunt de evitat, fiind recomandat sa se poarte o vestimentatie croita din materiale naturale care permit o buna circulatie a aerului de-a lungul trupului si nu ridica temperatura provocand transpiratia asa cum se intampla in cazul materialelor sintetice. O atentie aparte din acest punct de vedere trebuie acordata sosetelor si lenjeriei intime.

5. Acordati atentie la folosirea produselor cosmetice care pot interfera cu procesul natural al transpiratiei obturand glandele sudoripare sau acoperind portiuni mai mari de piele cu substante uleioase sau de alta natura. Folositi doar creme hidratante sau cu alta finalitate testate dermatologic si de buna calitate si nu uitati niciodata sa indepartati solutiile folosite la exfolierea pielii prin dusuri facute temeinic.

6. Pe piata exista in prezent multe produse care pretind ca ofera protectie contra radiatiilor solare, produse pe care le veti aplica zilnic pe portiuni mari ale pielii voastre. Acordati maxima atentie atunci cand va alegeti un astfel de produs, o parte dintre acestea fiind contrafacute si putand cauza leziuni ale pielii sau interferand cu procesul natural de transpiratie.

7. Nu in ultimul rand, alaturi de o hidratare corecta a pielii si tenului, nu uitati sa consumati si apa plata in cantitati suficiente pentru a ajuta organismul sa elimine mai rapid toxinele, astfel corpul vostru mirosind mai placut cu timpul si fiind eliminat si riscul aparitiei transpiratiei excesive ca urmare a dezvoltarii unor afectiuni ascunse in organismul vostru.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu