Sanatate Sfaturi si sugestii

Folositi deodorantul doar daca e absolut necesar!

Folositi deodorantul doar daca e absolut necesar!Conform sondajelor recent intreprinse, persoanele care nu au nevoie sa aplice regulat pe piele un deodorant sau un alt produs similar de uz cosmetic apeleaza totusi la aceasta formula de indepartare a mirosului neplacut in ciuda faptului ca trupul lor are o aroma naturala atragatoare, astfel riscand fara motiv diverse probleme de sanatate care pot aparea in urma folosirii indelungate a deodorantelor de tot felul.

Se stie de mai multa vreme faptul ca deodorantele, chiar si cele de calitate, pot slabi sistemul imunitar introducand in sange cantitati aparent inofensive de metale si alti compusi toxici pentru sanatate si ca, in general, nu sunt recomandate de catre medici pe termen lung de vreme, iar persoanele care nu au nevoie sa foloseasca aceste produse ar trebui sa tina seama de aceste recomandari renuntand periodic la deodorant deoarece dusurile cu apa calduta si hidratarea corecta a pielii sunt suficiente pentru mentinerea trupului la niste standarde multumitoare de igiena si prospetime.

In ciuda parerilor contrarii, exista la ora actuala destul de multe persoane care au un miros natural placut al trupului, acest lucru datorandu-se atat factorilor genetici cat si dietei corecte si adoptarii unui stil sanatos de viata cu iesiri dese in aer liber si masuri bune de mentinere a igienei corporale. Prin opozitie, exista si persoane care au nevoie de deodorant zilnic deoarece trupul lor emana un miros greoi si neplacut, in acest caz de vina fiind nu proasta igiena corporala ci mai degraba dieta haotica, abuzul de alcool, cafea si alimente procesate precum si factorii genetici.

Savantii au investigat mai in amanuntime cauzele genetice care conduc la aparitia mirosului neplacut la anumite persoane, ei descoperind astfel cu surprindere faptul ca europenii poseda in marea lor majoritate o gena care face transpiratia, in special in zona subratului, sa aiba un iz mai greoi din cauza prezentei unor bacterii activate de gena in cauza.

Doar 3-5% dintre europeni se pare ca nu poseda aceasta gena, trupul lor mirosind placut in mod natural. In mod paradoxal insa, in Asia, numarul persoanelor cu un miros natural placut al corpului este mult mai mare, in procent de peste 60%, savantii propunandu-si ca pe viitor sa descopere cauzele care au condus in timp la eliminarea genei responsabila cu aparitia mirosului urat la asiatici.

Daca cercetatorii vor avea succes in demersurile lor, este posibil ca in anii care vor veni sa putem, cei mai multi dintre noi, renunta definitiv la deodorant, apeland alternativ la unele schimbari inspirate ale stilului nostru de viata sau la alte recomandari care ni le vor transmite savantii in medicina, in acest mod multi europeni eliminand riscurile pentru sanatate pe care le ridica folosirea deodorantelor de corp pe termen lung de vreme.

Pana atunci, adica pana ce se vor gasi solutii reale pentru aceasta problema, nu uitati, mai ales daca sunteti femeie, sa folositi mai rar deodorantul si numai daca transpirati in exces, si sa apelati mai des la dusuri cu apa calduta, sapunuri si geluri de dus de calitate, exfolieri periodice si creme hidratante bune, in acest mod corpul vostru mirosind placut in mod natural fara a mai folosi deodorantul vostru favorit. Suplimentar, o dieta echilibrata si bogata in fructe, condimente aromate, sucuri de casa, etc si mai saraca in sare, grasimi, zahar sau alimente procesate va fi de bun ajutor pentru eliminarea pe cale naturala a mirosului neplacut al trupului vostru.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu