Sanatate Sfaturi si sugestii

Testosteron scazut la femei

Testosteron scazut la femeiAfectand deopotriva barbatii si femeile, testosteronul scazut poate fi cauzat de o serie de conditii de sanatate precum si de inaintarea in varsta si se manifesta, la femei, prin simptome specifice care includ o scadere a poftei de viata, a apetitului sexual precum si stari depresive sau dezechilibre de tip hormonal.

O femeie adulta si sanatoasa poate avea un nivel al testosteronului situat intre 15 pana la 70 ng/dL, semnificativ mai putin decat in cazul barbatilor, dar suficient pentru a mentine activitatea organismului la cote normale. Testosteronul este produs la femei de ovare si glandele suprarenale si e recomandat sa se faca teste anuale pentru a se preintampina in timp util problemele diverse cauzate de testosteronul scazut.

In anii recenti, savantii in medicina au propus o serie de tratamente pentru femeile care acuza simptome diverse cauzate de scaderea nivelului de testosteron, aici fiind incluse atat femeile aflate la menopauza cat si femei de varsta mai tanara care au probleme de ordin hormonal sau de alta natura care conduc la scaderea testosteronului in organism.

Pana la ora actuala, tratamentele propuse nu s-au dovedit a fi deosebit de eficiente pentru cresterea calitatii vietii si eliminarea tuturor simptomelor care acompaniaza scaderea testosteronului, fiind documentate cazuri unde tratamentele cu testosteron au avut succes, dar si cazuri unde aceste tratamente au dat gres generand si o serie de efecte secundare destul de serioase.

Acesta este motivul pentru care medicii specialisti prefera sa recomande alte metode pentru cresterea calitatii vietii la femeile cu un nivel scazut de testosteron, tratamentele amintite anterior fiind prescrise doar in cazurile mai grave precum femeile carora li s-au indepartat chirurgical ovarele sau alte cazuri care impun instituirea unor astfel de tratamente de soc.

In restul cazurilor, medicii pun foarte mult accentul pe o dieta corecta si schimbari inspre bine a stilului de viata, alimentatia echilibrata impreuna cu miscarea fizica si gestionarea stresului putand ameliora simtitor simptomele acestei afectiuni care umbreste viata multor femei, dar care poate fi totusi tinuta sub control in masura in care se respecta indicatiile medicului specialist si se evita excesele de orice fel.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu