Nu mai este un secret faptul ca, de multa vreme, au fost structurate o serie de terapii alimentare menite sa vindece efectiv un organism bolnav, aducandu-l printr-o dieta stricta la o stare de sanatate bine echilibrata.
Printr-o alimentatie corecta se pot deci preveni, ameliora si chiar vindeca boli diverse, unele de natura cronica, iar altele connjuncturale. Simultan cu o asemenea terapie alimentara se iau si alte masuri, precum miscarea, odihna obligatorie sau igiena fizica si mentala.
Din terapiile alimentare fac parte si combinatiile fericite de alimente diverse si plante medicinale, care stau la baza acestor metode naturale de tratament de sute si chiar mii de ani. Intrucat nu exista din acest punct de vedere un panaceu universal reprezentat de un singur aliment sau planta, se prefera imbinarea lor dupa metode fixate prin traditie in functie de organismul pacientului si, bineinteles, de natura bolii.
Ceapa si usturoiul, de exemplu, se folosesc de multa vreme pentru a preveni instalarea infectiilor in organism, iar mai nou se aude ca aceste alimente contin si substante active care pot preveni chiar si cancerul sau bolile cardiovasculare.
Alte alimente, precum cimbrisorul (schinduf) sau talvul s-au dovedit foarte eficiente in tratarea diabetului, iar plantele bogate in fier se stie foarte bine ca previn si vindeca anemia (spanac, banane, rosii).
Infectiile virale pot fi tratat eficient si printr-o combinatie inspirata de ceapa, usturoi si pro…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu