Gazpacho este denumirea generica data supelor reci care origineaza din traditia culinara spaniola, acestia preluand la randul lor acest tip de preparat de la mauri cu care au avut dese contacte de-a lungul istoriei. Initial, rosiile, ardeii grasi si alte legume nu erau cunoscute in bucataria spaniola si de aceea se crede ca primele supe de gazpacho erau preparate din castraveti, usturoi, migdale si lapte batut, fiind servite reci si apreciate pentru aportul bun de proteine in meniul zilnic.
De la gazpacho alb preparat cu ingredientele prezentate mai sus s-a trecut ulterior catre retete mai sofisticate, unde au aparut rosiile, ardeii grasi, diferite condimente, spanac si alte verdeturi, menta si alte ingrediente. Astfel, in prezent putem discuta despre o adevarata gama a supelor reci tip gazpacho, aparand si gazpacho rosu, gazpacho verde sau chiar gazpacho sub forma de tocana specific zonei La Mancha din Spania.
Gratie ingredientelor diverse, naturale si pline de nutrimente din reteta lor, toate supele reci gazpacho sunt foarte bune pentru sanatatea noastra oferindu multi antioxidanti si nutrimente necesare pentru sanatate. Gazpacho rosu si verde nu sunt bogate in proteine, dar contin minerale si vitamine mai multe, iar gazpa…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu