Sanatate Sfaturi si sugestii

Sterilizarea bactericida eco-plasmatica a apei pentru consum

Sterilizarea bactericida eco-plasmatica a apei pentru consumApa din sistemul public de alimentare, contaminata fie si temporar, a devenit o cauza majora de ingrijorare pentru sanatatea noastra si in special in zonele rurale, unde atat alimentarea cat si canalizarea sunt facute de mantuiala riscurile de imbolnavire sunt maxime, putand afecta multa lume, atat copii cat si adulti sau chiar animalele tinute in gospodarie.

Probele biologice recoltate periodic arata de multe ori concentratii marite de substante nocive in apa pentru consum, iar procesele de clorinare si filtrare a apei nu sunt intotdeauna eficiente, aparand de curand amenintari care nu existau in trecut generate de conditia dezastruoasa a sistemului de alimentare, de infiltrarea de substante chimice in sol si de nivelul crescut de radiatii solare.

O solutie buna pentru moment, din acest punct de vedere, o reprezinta utilizarea de filtre si dispozitive de sterilizare a apei in gospodariile proprii si in locatiile cu destinatie publica sau medicala unde apa este utilizata in mod frecvent. De obicei se face apel la ultraviolete pentru acest lucru insa de curand coreenii au inventat o metoda populara si sigura de sterlizare a apei pentru consum numita "sterilizarea bactericida eco-plasmatica a apei".

Sterilizarea bactericida eco-plasmatica a apei foloseste o tehnologie pe baza de plasma non-termica care transforma apa simpla de la robinet in apa cu puternice proprietati antiseptice, neutralizand 99.9% din substantele chimice nocive din apa precum unii fertilizatori, bacterii sau micro-organisme toxice pentru organism.

Dispozitivele utilizate pentru acest proces sunt alimentate cu energie electrica, dar consumul este redus, ele sunt adaptabile si usoare, isi fac treaba in timp scurt (3-10 minute), sunt foarte de folos mai ales in mediul rural, opereaza eficient si in apa foarte rece si, suplimentar, indeparteaza mirosurile neplacute create de clorinarea in exces a apei.

In Romania inca nu este cunoscut si aplicat acest sistem inovator de sterilizare a apei pentru consum, dar ar fi bine daca s-ar implementa si la noi in scurta vreme pentru ca situatia este, si o stiu si autoritatile, deloc roza. Compania coreeana care distribuie acest sistem ecologic de sterilizare a apei se numeste ECO FROM si poate fi contactata direct pe situl sau oficial aflat la adresa de internet: http://lsquare.koreasme.com/company1.htm.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu