Sanatate Sfaturi si sugestii

Sexul la o varsta inaintata poate fi chiar delicios daca ai si suficient curaj

Sexul la o varsta inaintata poate fi chiar delicios daca ai si suficient curajIn ciuda parerii unanime care afirma ca viata sexuala are mult de pierdut odata cu inaintarea in varsta, medicii ne spune ca lucrurile nu stau deloc asa, sexul putand fi foarte placut si pentru persoanele mai in varsta, dar sub conditia ca ambii parteneri sa stie din experienta ce trebuie sa faca pentru a se stimula in mod pasional, ei trebuind sa incerce concomitent sa isi mentina si starea lor de sanatate la niste cote acceptabile.

Pentru rezultate deosebite, sexul intre persoanele de varste inaintate ar trebui sa beneficieze si de o atractie puternica de tip fizic, acest lucru asigurand garantat si un grad ridicat de pasiune pe toata durata actului sexual. Starea de transa erotica premergatoare sexului se atinge in acest mod mult mai natural, iar problemele legate de absenta erectiei sau de menopauza sunt mult mai usor de depasit.

Intrucat dupa depasirea pragului de 40 de ani graba nu mai reprezinta o tentatie atat de mare, sexul intre seniori nu trebuie niciodata supus presiunilor de nici un tip, cei doi parteneri avand tot timpul din lume pentru a se bucura din plin unul de celalalt. Un avantaj cert, explorarea pe indelete a ariilor sensibile de pe trupul partenerului poate oferi senzatii inedite, complet noi si foarte placute inclusiv pentru aceia care credeau ca nu mai au nimic de descoperit in plan sexual.

Experienta bogata in dragoste se va dovedi acum de foarte mare folos, acum fiind mai putin nevoie de sange fierbinte si avant tineresc si impunandu-se mai degraba alte tehnici sexuale, mult mai rafinate si preponderent cerebrale. Gratie unei inertii pozitive capatate de-a lungul timpului, totul va decurge la modul ideal, partenerii intuindu-se cu multa naturalete si raspunzand prompt tuturor avansurilor venite din partea celuilalt.

Minusurile aparente ale unui trup uzat si usor imbatranit care te duc cu gandul la accidente, dureri inopinate sau chiar anchilozare pot fi depasite printr-o pregatire mai minutioasa pentru sex, o serie de accesorii moderne de tip erotic putand sa ajute simtitor la desfasurarea optima a actului sexual. Relaxarea si masajul sunt foarte importante, iar satisfactiile vor veni aproape de la sine in acest fel.

Sexul chiar si la varste destul de inaintate este calduros recomandat de medici, alaturi de exercitiile fizice putand sa prelungeasca simtitor speranta de viata. Desigur ca pauzele lungi in activitatea sexuala a unei persoane pot crea un impediment mare din acest punct de vedere, dar cu rabdare si cu putina tandrete chiar si un asemenea inconvenient poate fi depasit, incetul cu incetul revenindu-se apoi la o stare de bine superioara, incurajata si de o viata mai activa din punct de vedere sexual.

Cu o mentalitate potrivita si cu respectarea tuturor celorlalte precepte ale traiului echilibrat pentru seniori, inclusiv sexul poate fi practicat cu maxima placere, in acest mod efectele inaintarii in varsta fiind resimtite mai putin pregnant, iar calitatea vietii imbunatatindu-se simtitor, asa cum este de fapt de asteptat de la niste persoane care nu uita sa iubeasca frumos chiar si atunci cand altii nu le mai acorda sanse mari in aceasta directie.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu