Sanatate Sfaturi si sugestii

Sexul de calitate previne in mod decisiv efectele imbatranirii

Sexul de calitate previne in mod decisiv efectele imbatraniriiIn special pentru femei, mentinerea unei vieti sexuale active pana la o varsta inaintata poate preveni foarte eficient efectele imbatranirii, cercetari de data recenta demonstrand chiar ca sexul este posibil si deosebit de placut si la 80 de ani si nu doar in prag de menopauza.

Toate femeile de varsta venerabila care au inteles sa acorde o atentie speciala si sexului au dovedit ca imbatranesc mult mai frumos decat alte persoane de aceeasi varsta, pentru aceste femei sexul ramanand la fel de aducator de satisfactii ca si la varsta de 20 de ani.

In ciuda aparentelor, femeile in varsta nu imbatranesc simtitor si din punct de vedere sufletesc, ele ramanand la fel de tinere si interesate de sex chiar si dupa ce trec bine de 60 de ani, dar fiind totusi impiedicate sa mai practice sexul la fel ca in tineretea lor de degradarea inevitabila a propriului organism.

Satisfactia in plan sexual este din acest motiv foarte importanta pentru mentinerea unei stari de bine si a respectului fata de propria persoana si la femeile de varste mai inaintate, inclusiv pentru acestea mentinerea unei vieti sexuale active putand sa aduca multe beneficii pentru sanatate.

Indiferent de forma aleasa pentru obtinerea satisfactiei in plan sexual si de performantele mai mult sau mai putin "sportive" inregistrate in timpul actului sexual, femeile in varsta au nevoie de dragoste si de prezenta unui partener stabil alaturi de ele, acest lucru ajutandu-le sa depaseasca mult mai usor toate problemele legate de varsta si de degradarea constanta a organismului lor.

Medicii recomanda din aceste motive tuturor femeilor in varsta sa nu renunte la o viata sexuala activa atunci cand acest lucru este posibil, pentru ele dovezile zilnice de afectiune si manifestarile de natura sexuala putand sa aduca intotdeauna si un plus binevenit in planul sanatatii.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu