Diete Sanatate

Sarutul se pare ca ne poate ajuta decisiv la cura de slabit

Sarutul se pare ca ne poate ajuta decisiv la cura de slabitBanalul sarut pe care il schimba indragostitii atat de des pe cat este posibil se pare ca joaca un rol foarte pozitiv pentru arderea caloriilor suplimentare, studii medicale recente venind sa ne confirme faptul ca sarutul este esential nu doar pentru curele de slabit, dar si pentru sanatate in general.

Persoanele care adora sa se sarute traiesc mai mult decat cei care evita acest gest simplu de afectiune, nu doar saruturile lungi si pasionale fiind utile din acest punct de vedere, dar si saruturile scurte de despartire putand sa joace un rol bun in diminuarea stresului si eliberarea de substante benefice pentru activitatea creierului si a organismului uman.

Prin fiecare sarut genuin, creierul elibereaza unele substante numite endorfine, care au rol in combaterea stresului, inclusiv durerea fiind resimtita mai putin atunci cand persoana afectata este sarutata de un partener plin de dragoste.

Sarutul oferit de mai multe ori pe zi s-a dovedit ca poate practic dubla rata metabolismului, in acest mod arzandu-se calorii cu nemiluita si fiind stimulata foarte bine revenirea la o greutate normala. Suplimentar, si activitatea cardiaca cunoaste astfel o imbunatatire prin cresterea nivelului de adrenalina in sange, in acest mod atat tensiunea arteriala cat si colesterolul scazand la valorile lor normale.

Pentru frumusete, in special pentru ten, sarutul este de asemenea important, fiecare sarut mai pasional punand in miscare aproximativ 30 de muschi faciali, care astfel vor asigura prin contractia lor repetata acelasi efect pozitiv asupra tenului ca si celebrele masaje faciale de frumusete.

Pentru restul organismului, tot studiile medicale au aratat adeseori in trecut faptul ca sarutul are un rol bun si pentru persoanele care sufera de stomac, rinichi sau de diverse infectii, prin schimbul de saliva dintre indragostiti eliberandu-se si o serie de substante cu efect antibiotic care pot preveni agravarea unor boli ale stomacului, ale vezicii urinare sau infectii diverse din organism.

Ascultand deci si de parerea avizata a medicilor si nu evitati sa va sarutati de cat mai multe ori in fiecare zi, in acest mod reusind sa ramaneti cu siguranta mult mai sanatosi, mai putin expusi stresului, dar si mult mai apropiati unul de celalalt.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu