Sanatate Sarcina si contraceptia

Sexul de calitate aduce adesea un plus important pentru sanatatea voastra!

Sexul de calitate aduce adesea un plus important pentru sanatatea voastra!Stim cu totii cat de important este pentru adulti sa aiba o viata sexuala activa pana la varste inaintate, dar nu intotdeauna intelegem si din ce cauza ne recomanda medicii acest lucru. In randurile urmatoare, vom incerca de aceea sa sintetizam beneficiile de ordin stiintific pe care le aduce sexul de calitate in viata noastra, astfel putand sa descoperim impreuna de ce e bine sa ne mentinem activi sexual pentru cat mai multa vreme:

1. Primul avantaj pentru sanatate al sexului, pe care l-au descoperit medicii cu mult timp in urma a fost chiar buna stimulare a intregului sistem imunitar, o viata sexuala normala fiind de aceea echivalenta cu o viata mai protejata de boala. Conform savantilor in medicina, sedintele saptamanale de sex mentin prezenti in organismul nostru anumiti anticorpi cu rol in combaterea infectiilor si a virozelor, astfel dovedindu-se si d.p.d.v. stiintific cum sexul ajuta la mentinerea sanatatii.

2. Un alt beneficiu major pe care il aduce viata sexuala activa pentru sanatate este combaterea foarte eficienta a stresului, prin sex organismul nostru eliberand endorfine si alte substante care calmeaza simtitor starile de stres si previn apoi si reinstalarea acestora in organismul nostru.

3. Tot sexul de calitate ne permite sa avem si o activitate mai buna a intregului sistem circulator, medicii reusind sa demonstreze ca sexul are un impact major asupra normalizarii tensiunii arteriale, asupra optimizarii activitatii muschiului cardiac precum si asupra reducerii nivelului de colesterol negativ din sange.

4. Starile de inflamatie a organismului sunt mult diminuate la persoanele care au o viata sexuala activa, acestia reusind chiar sa nu mai resimta durerea la fel ca inainte atunci cand fac sex de mai multe ori pe saptamana. Tot substantele chimice eliberate de creier sunt responsabile si pentru acest efect pozitiv, in absenta sedintelor de sex, trupului nostru lipsindu-i asemenea "medicamente" naturale si complet gratuite.

5. Sexul este deosebit de util pentru persoanele supraponderale, dubland rata metabolismului si contribuind decisiv la arderea caloriilor suplimentare. La fel ca si exercitiul fizic, sexul stimuleaza foarte bine scaderea in greutate si poate fi introdus de aceea ca terapie alternativa de succes la curele de slabit.

6. Persoanele care au mari probleme cu problemele legate de lipsa de somn pot beneficia de un ajutor suplimentar adoptand un stil de viata mai activ din punct de vedere sexual, astfel reglandu-se optim si bioritmul in organismul lor.

7. Pentru persoanele timide sau cele care au probleme de relationare, sexul s-a dovedit a fi un liant esential prin care se poate reintegra rapid cineva in circuitul social, sexul avand astfel si o functie psihologica foarte benefica pentru om.

8. Nu in ultimul rand, o viata sexuala activa va conduce automat si la o crestere majora a starii generale de bine, inclusiv respectul fata de propria persoana fiind situat la cote ridicate. In plan profesional, dar si personal acest lucru va permite inregistrarea unor succese notabile, astfel sexul ajutandu-ne sa fim si mai buni profesionisti, dar si mai buni familisti.

O viata sexuala activa nu presupune insa si schimbarea deasa a partenerilor sexuali, medicii venind sa ne atraga atentia ca, intr-o asemenea situatie, sexul nu mai este la fel de benefic deoarece intervin in ecuatie acum unii factori majori de risc precum stresul, vina, respectul scazut fata de propria persoana etc., toti acesti factori negativi anuland practic multe dintre beneficiile sexului amintite anterior.

Pentru a ne bucura deci de toate lucrurile bune care decurg prin mentinerea vietii noastre sexuale la cote inalte este nevoie sa avem un partener stabil care sa ne impartaseasca sentimentele noastre de afectiune si de asemenea sa evitam stresul, alimentatia haotica sau lipsa de odihna. In asemenea conditii, si sexul isi va arata efectele sale benefice pentru sanatate, noi prelungindu-ne astfel speranta de viata cu ani buni de zile si bucurandu-ne suplimentar si de o crestere insemnata a calitatii vietii.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu