Sanatate Sfaturi si sugestii

Semintele de susan sunt surse bune de nutrimente in sezonul rece

Semintele de susan sunt surse bune de nutrimente in sezonul rece
Prezente altadata din abundenta in meniurile concepute de gospodinele din Romania, in prezent semintele de susan sunt oarecum neglijate la dieta noastra, sursa exclusiva de seminte de susan pentru cei mai multi dintre noi ramanand doar omniprezentii covrigi de brutarie, foarte convenabili atat ca pret cat si ca gust si arome.

Semintele de susan sunt, din punct de vedere stiintific, bogate in calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, triptofan, zinc si vitamina B1 si nu pot fi lasate deoparte atunci cand vine vorba despre o alimentatie echilibrata, mai ales in cazul copiilor putandu-se introduce la dieta fara nici un risc, acestia apreciindu-le la superlativ pentru gustul lor delicios.

Fibrele alimentare continute de semintele de susan vin si ele in cantitati apreciabile, doar 25 de grame de astfel de seminte putand oferi pana la 3 grame de fibre din totalul de 30 de grame de fibre alimentare necesare unui adult peste zi. De asemenea, susanul este o sursa alternativa de proteine, fitosteroli, carbohidrati si grasimi sanatoase, foarte benefice pentru sanatatea sistemului circulator.

Consumu…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu