Sanatate Sfaturi si sugestii

Odihna adecvata este benefica succesului vietii de cuplu

Odihna adecvata este benefica succesului vietii de cupluExista o legatura stransa intre succesul vietii de cuplu si programul normal de odihna, iar cercetari de data recenta vin sa confirme acest lucru, aratand documentat faptul ca implicarea intr-o relatie stabila poate imbunatati programul de odihna al unei persoane si de asemenea odihna multumitoare are un efect pozitiv asupra mersului bun al vietii de cuplu.

In special in cazul femeilor, corelarea odihnei adecvate cu rezultatele bune inregistrate in casnicie constituie un criteriu demn de luat in seama pentru aprecierea gradului general de fericire a familiei, fiind dovedit faptul ca femeile nemaritate, divortate sau implicate doar in relatii ocazionale se odihnesc mai rau decat cele maritate. Desigur ca femeile abia maritate au nevoie de timp pentru a se ajusta la noua lor situatie matrimoniala, dar e vorba de obicei de maximum un an de zile si nu mai mult.

Orice obstacol care apare in cadrul vietii de cuplu poate da peste cap in mod automat si programul de odihna al ambilor parteneri, iar pericolul in asemenea situatii este ca prezenta in lant al unor astfel de probleme sa nu conduca in timp si la renuntarea pe termen lung la un program normal de odihna. Este deci recomandat sa se depuna eforturi comune pentru mentinerea unui program bun de odihna, astfel incat viata de cuplu sa nu aiba de suferit si din aceasta cauza.

La noi, romanii, exista prostul obicei de a lua in ras pe cei care se duc devreme la culcare, "odata cu gainile", precum si pe cei care se odihnesc nu doar pe timp de noapte, dar si dupa-amiezile insa atunci cand afli ca fericirea casei tale poate depinde si de astfel de factori parca stai si te gandesti mai bine inainte de a lua peste picior un cuplu linistit care intelege instinctiv ce e bine si ce nu pentru viitorul sau.

Merita deci sa acordam o atentie mai mare programului nostru de odihna, mai ales daca suntem si casatoriti, pentru ca astfel vom acorda si sanse mult mai bune succesului casniciei noastre, care asa cum declara savantii, depinde si de modul in care alegem sa ne stabilim programul de somn. Odihna normala relaxeaza si reface satisfacator intregul organism asa ca de ce sa nu ii acordam respectul cuvenit mai ales daca ne iubim partenerul si intelegem ca astfel ne oferim sanse mai bune sa ramanem pentru tot restul vietii alaturi de acesta. 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu