Sanatate Sfaturi si sugestii

Semintele de dovleac in medicina alternativa

Semintele de dovleac in medicina alternativaSemintele de dovleac, desi oarecum dispretuite sau chiar hulite de-a lungul timpului, ne sunt tuturor familiare si multi dintre noi le consumam de obicei prajite, cu putina sare pentru a le potenta gustul.

Nu foarte multe persoane stiu si faptul ca semintele de dovleac, poate mai mult decat cele de floarea-soarelui, pot oferi prin consumul lor ca ingredient alimentar sau consumate ca atare si multe beneficii pentru sanatate.

In special cei care sunt deja suferinzi de afectiuni cronice precum diabetul, afectiuni ale prostatei, presiunea arteriala crescuta, colesterol ridicat etc. pot sa introduca semintele de dovleac la dieta si sa cunoasca prin aceasta unele ameliorari ale conditiei lor de sanatate.

Semintele de dovleac sunt, de exemplu, un bun aliment anti-inflamator, gratie unei substante pe care o contin numita curcubitacina. Atentie marita insa trebuie oferita la cantitatea de seminte consumata peste zi deoarece curcubitacina poate irita uneori stomacul atunci cand se fac excese.

Pentru diabetici si cei care sufera de infectii ale aparatului urinar sau probleme cu prostata, semintele de dovleac pot oferi o solutie naturala de ameliorare a unor astfel de afectiuni. Semintele de dovleac este insa recomandat sa se consume si in alte formule decat ca seminte prajite deoarece se pot astfel obtine beneficii crescute.

Ca vermifug, semintele de dovleac sunt o solutie ideala, ajutand simtitor la eliminarea parazitilor intestinali, consumate in stare cruda si dec…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu