Retete dietetice Sanatate

Salata de piept de pui cu grapefruit


Retete - Salada cu carne de pui si grapefruit

Te invit la o salată delicioasă pe care o poţi prepara folosind ingrediente dietetice adaptând ceea ce voi scrie eu aici în funcţie de cât de mare pericol ar reprezenta acest fel de mâncare pentru silueta ta.

Pentru a o prepara ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 piept de pui, puţină ţelină, 1 măr verde, o jumătate de grapefruit alb şi o jumătate de grapefruit roz, 2 cepe verzi, maioneză vieneză, sare şi piper.

Pieptul de pui se spală, se curăţă şi se fierbe, apoi se taie fâşii subţiri sau cubuleţe (cum îţi place mai mult). Cele două jumătăţi de grapefruit se curăţă se pieliţă şi se desfac în bucăţele cât mai mici. Mărul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoare sau se taie în cubuleţe foarte mărunte. Cele două cepe verzi se curăţă, se spală şi se taie foarte mărunt. Ţelina se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoare, după care se stropeşte cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze.

Maioneza vieneză se prepară din gălbenuş de ou, o linguriţă de muştar, ulei, 2 căţei de usturoi, puţin pătrunjel tocat mărunt şi o lingură de smântână.

Toate ingredientele de mai sus se amestecă împreună cu maioneza şi se asezonează cu sare şi piper după gust. Vei vedea că ai realizat o simfonie coloristică şi gustativă cu care îţi vei încânta invitaţii la masă sau cu care pur şi simplu te vei delecta pe tine însăţi. Poftă bună!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu