Sanatate Sfaturi si sugestii

Scapati de paduchi cu o singura doza de ivermectin!

Foarte laudat peste ocean, in Statele Unite ale Americii, ivermectinul reprezinta, conform unor studii stiintifice de data foarte recenta, solutia completa pentru eliminarea paduchilor si a altor paraziti, aceasta substanta fiind deja comercializata in unele state de pe mapamond sub forma de comprimate orale sau, mai frecvent, sub forma de solutie lichida si putand fi administrata atat adultilor cat si copiilor mai mari de 6 luni de zile.

Ivermectinul solutie lichida este eficient contra paduchilor si actioneaza in mod direct asupra sistemului nervos al parazitilor cauzand paralizia si ulterior moartea rapida a acestora. Medicamentul este sigur pentru om si animalele sale de companie deoarece nu interfereaza cu activitatea sistemului nervos al mamiferelor si s-a dovedit a avea o eficienta ridicata (peste 90%) pentru eradicarea paduchilor.

In urma studiilor medicale intreprinse pe subiecti umani, s-a descoperit si faptul ca ivermectin solutie lichida poate cauza si o serie de efecte secundare care s-au manifestat la aproximativ 1% din subiectii care au participat la acest studii, printre aceste efecte secundare numarandu-se si iritarea ochilor, aparitia matretei, uscarea pielii scalpului sau senzatia de arsura pe diverse portiuni de pe scalp unde a fost aplicata solutia lichida cu ivermectin.

Mai bine tolerata decat alte produse farmaceutice similare, solutia lichida cu ivermectin nu necesita de regula decat o singura aplicare pentru a se scapa definitiv de paduchi, acest medicament fiind deosebit de eficient in masura in care se procedeaza si la o igienizare temeinica a spatiului de locuit si a altor zone unde traiesc persoanele infestate cu paduchi.

Comprimatele orale cu ivermectin nu sunt destinate eradicarii paduchilor ci au ca tinta eliminarea unor parazitii interni deosebit de periculosi pentru sanatatea organismului uman, printre acestia numarandu-se si viermii intestinali care provoaca echinococoza si strongiloidoza la om. In cadrul studiilor intreprinse pe subiecti umani, ivermectinul comprimate orale a demonstrat de asemenea o eficienta ridicata si pentru eradicarea acestor paraziti interni care afecteaza anual milioane de persoane din intreaga lume.

In Romania, nici solutia lichida pe baza de ivermectin si nici comprimatele orale nu sunt deocamdata comercializate in farmaciile umane sau utilizate in cadrul tratamentelor din clinicile si spitalele romanesti, autoritatea medicala romaneasca urmand probabil sa aprobe distribuirea acestor medicamente fie in cursul acestui an, fie in 2016, in acest mod pacientii afectati de paduchi si/sau paraziti interni avand o noua formula la indemana pentru a scapa definitiv si relativ repede de temutii paraziti de tipul celor amintiti in cuprinsul acestui articol.

 

 

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu