Sanatate Sfaturi si sugestii

Sanatatea publica si siguranta alimentara

Sanatatea publica si siguranta alimentaraAlimentatia sanatoasa a ajuns sa fie o problema destul de spinoasa in zilele noastre, in parte din cauza divergentelor de opinii venite din lumea medicala si in parte din cauza lacomiei producatorilor de alimente, care aleg de multe ori sa sacrifice calitatea propriilor produse pentru profiturile imediate.

O dieta echilibrata arata foarte bine pe hartie si nu pare nici prea costisitoare ca pret, dar situatia din teren spune cu totul altceva, existand suficiente motive sa se puna serios sub semnul intrebarii nu doar calitatea produselor procesate pe care le achizitionam zilnic, dar chiar si calitatea legumelor si a fructelor pe care ni le procuram de pe piata agro-alimentara.

Organismul uman are nevoie de o serie de nutrimente, minerale si vitamine, pentru a se apara eficient impotriva agresiunilor multiple pe care le presupune viata din prezent, dar nu intotdeauna multi dintre noi reusim sa ii oferim strictul necesar, ceea ce conduce automat la aparitia bolilor, parca din ce in ce mai specializate si mai greu de diagnosticat si de tratat.

Cei care insa reusesc sa isi protejeze organismul de dezechilibre de tot felul, au invatat deja ca secretul sta in diversitate si in evitarea consumului de alimente procesate, pline de E-uri alimentare si ambalate in periculosul plastic, omniprezent peste tot in magazinele alimentare.

Printr-un aport crescut la dieta de legume, fructe si verdeturi proaspete, obtinute in mod organic, fara ingrasaminte chimice sau pesticide, prin prezen…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu