Sanatate Sfaturi si sugestii

Sanatatea picioarelor

Sanatatea picioarelor

Multe dintre noi suntem indragostite de tocuri, insa graba diminetii nu ne lasa sa ne bucuram de ele. Mereu pe fuga, trebuie sa ajungem in multe locuri si astfel alegem sa nu mergem pe varianta  tocurilor.

Picioarele contin o treime din oasele corpului si sunt esentiale pentru echilibru si mobilitate, tocmai de aceea trebuie sa avem maxima grija de sanatatea lor.

Tocurile, conform cercetatorilor, slabesc tendoanele, ofera corpului o pozitie gresita si dureri de talpa. Lista dezavantajelor continua cu faptul ca provoaca monturi neoferindu-le picioarelor o sustinere eficienta.

Talpa de calitate si groasa a pantofilor trebuie sa atenueze socul, pentru a ne bucura de cat mai multi pasi sanatosi. Insa, tocurile nu reusesc asta, si asfel in timp sunt afectate soldurile si genunchii.

Toate avem minim 10 perechi de balerini fara de care nu putem supravietui. Culori diferite, modele creative, toate le tinem cu mandrie in pantofarul nostru. Ceea ce ignoram este efectul nefast pe care il au asupra picioarelor.

 Unii doctori considera balerinii cea mai periculoasa incaltaminte, afectand genunchiul si neavand un format ortopedic. Cea mai sanatoasa varianta este cea a pantofilor cu talpa ortopedica, medie, ce sustine corect oasele si ajuta coloana sa aiba o pozitie corecta.

Sa lasam asadar tocurile pentru noptile de petrecere si pentru eventimentele speciale.

Multi pasi sanatosi!

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu