Sanatate Sfaturi si sugestii

Sanatatea alimentara a populatiei depinde de amatori in cautare de profit

Sanatatea alimentara a populatiei depinde de amatori in cautare de profit
Multe boli ale lumii moderne pot fi prevenite si tinute sub control printr-o alimentatie echilibrata si un stil sanatos de viata, nemaifiind in prezent un lucru de mirare sa auzi ca diabetul, cancerul, astma, artritele sau bolile sistemului digestiv pot fi serios ameliorate printr-o dieta stricta, miscare fizica moderata si eliminarea obiceiurilor alimentare nesanatoase.

In multe spatii culturale din intreaga lume, traditia alimentara locala include si solide elemente de medicina holistica sau remedii naturale pentru diverse boli cronice, aici alimentele si plantele concurand cu succes medicamentele moderne. Inclusiv producatorii de medicamente se inspira din aceste traditii, incluzand printre produsele lor o gama variata de medicamente eficiente obtinute exclusiv din produse suta la suta naturale.

Printre primele alimente folosite cu succes in tratarea unor afectiuni ale organismului uman putem aminti ceapa si usturoiul, utilizate de mii de ani atat in plan culinar cat si ca surse bune de substante active care pot preveni diverse afectiuni. In prezent, cercetarile stiintifice au demonstrat faptul ca aceste doua alimente pot inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si stimuleaza pozitiv activitatea intregului sistem circulator.

Diabetul poate fi prevenit si tratat partial prin introducerea la dieta de alimente cu gust amarui, dintre care cele mai eficiente sunt castavetele amar si schinduful. Alaturi de dieta specifica, aceste alimente precum si altele similare vor reusi sa aduca plusul de sanatate pe care medicamentele moderne nu reusesc in prezent sa il suplineasca in multe dintre cazuri.

Un fapt imbucurator si un succes deplin al adeptilor vindecarii pe cale naturala, alimentele bogate in fier sunt in prezent principala modalitate de vindecare a anemiei, bananele, spanacul sau rosiile neputand sa lipseasca atat din dieta celor mici cat si din dieta adultilor. La fel stau lucrurile si in ce priveste aportul natural de vitamina C pentru stimularea sistemului imunitar sau includerea la dieta de alimente care pot mentine aciditatea stomacului la un nivel optim.

Desi o parte a populatiei nu este inca pe deplin convinsa de importanta alimentatiei pentru sanatate, acestia preferand sa crediteze mai degraba medicii si stiinta lor decat eficacitatea unei diete specifice, se fac in prezent eforturi constante, inclusiv din partea autoritatii medicale, de a constientiza mai mult populatia asupra rolului decisiv pe care il are alimentatia pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Datele si informatiile contradictorii, vehiculate pe toate canalele de media nu aduc insa un serviciu util acestei cauze si ar fi bine daca profesionistii s-ar face mai des auziti in defavoarea nutritionistilor de duminica.

Accentul principal in prezent se pune pe introducerea la dieta a produselor alimentare proaspete, in special legumele, fructele si zarzavaturile fiind produse recomandate calduros atat de medicina traditionala cat si de cea oficiala.

Aceasta batalie, care doreste sa elimine aportul de carne, grasimi, produse rafinate si alimente sarate sau incarcate cu zahar poate fi castigata intr-un tarziu, dar strategia de implementare a unor asemenea obiceiuri alimentare sanatoase este compromisa de interesele marilor producatori de alimente, care nu vor sa cedeze atat de usor sectorul lor de piata si prefera sa riste sanatatea publica decat sa se plece in fata dovezilor stiintifice de necontestat.

Uleiul de masline, cerealele integrale, fructele de pa…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu