Sanatate Sfaturi si sugestii

Masuri alimentare utile pentru copiii suferinzi de THDA (ADHD)

Masuri alimentare utile pentru copiii suferinzi de THDA (ADHD)
Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (THDA sau ADHD) este o afectiune specifica copiilor, care se manifesta din ce in ce mai pregnant in zilele noastre si care se poate transmite si la varsta adulta cand va putea fi mascata mai usor, dar fara a disparea definitiv.

Printre simptomele specifice acestei afectiuni se numara lipsa de concentrare, hiperactivitatea, comportamentul impulsiv, dificultate in rezolvarea unor sarcini relativ simple, agitatie fara motiv si altele.
Nu se cunosc bine cauzele instalarii THDA la copii, dar se presupune ca este vorba despre expunerea mamei la un mediu toxic pe perioada graviditatii, despre un aport marit la dieta gravidei de aditivi alimentari nesanatosi, zahar si cafea in exces sau de alti factori similari care sa poata influenta activitatea la nivel mental a bebelusului.

Dn aceste motive se crede ca introducerea unei diete echilibrate la copiii care sufera de tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie ar putea ameliora simptomele acestei boli, existand unele sanse ca afectiunea sa nu se mai transmita si la varsta adulta.

Aportul de zahar la dieta trebuie in consecinta mentinut la un nivel minim, si la fel stau lucrurile si cu alim…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu